1a divisió

Una ferida que no cicatritza

1a divisió. Relegat a un rol cada cop més secundari amb Solari, Isco viu el moment més complicat des que va arribar al Madrid, agreujat amb el seu incident davant del Bernabéu i la polèmica pel braçal

La inestabilitat s’ha apoderat del Real Madrid aquesta temporada. No hi ha una setmana tranquil·la al conjunt blanc, que està immers en un ambient enrarit i en un clima de crispació provocat per episodis negatius constants. L’últim, el d’Isco Alarcón, que viu el moment més complicat des que va arribar a la capital espanyola, el 2013. Relegat a un rol secundari i cada cop amb menys protagonisme des de l’arribada de Solari, els incidents que van tenir lloc en el duel europeu contra el CSKA han acabat d’obrir una ferida que no sembla que vagi pel camí de cicatritzar, sinó ben al contrari.

Ni l’acte d’entrega de la Pilota d’Or de Luka Modric a l’afició del Bernabéu ni el posterior triomf per la mínima contra el Rayo en l’últim partit abans de posar rumb cap als Emirats Àrabs Units van poder amagar un problema que des de fa setmanes ressona cada cop amb més força a Madrid. “El meu interès és que tots estiguin bé, contents i compromesos, i que tots treballem perquè sigui així. Intento no equivocar-me ni en les convocatòries, ni en les alineacions ni en els canvis. Segurament ho faré, però és part de la meva feina”, destacava Solari després que Isco no disputés ni un sol minut i ni tan sols s’escalfés a la banda en el derbi madrileny de dissabte.

Un discurs novament disfressat d’una aparent normalitat per boca d’un tècnic que el cas és que a hores d’ara no compta gens amb Isco. Cridat a principi de curs a ser un dels líders de la nova etapa post-Ronaldo, l’internacional espanyol ha passat de gaudir de la total confiança de Lopetegui a ser un suplent habitual a les ordres de Solari. Les dades així ho demostren: ha passat d’un 70% de minuts disputats amb el preparador guipuscoà a un pírric 32% amb l’entrenador de Rosario, que tan sols l’ha fet jugar de titular en dos dels onze enfrontaments que ha dirigit des que va assumir les regnes del primer equip.

En el punt de mira

Dos compromisos, a més, intranscendents: la tornada de copa contra el Melilla i l’últim partit de la fase de grups de la Champions contra el CSKA, en què la caixa dels trons va acabar d’esclatar en el cas Isco. Primer, encarant-se amb una part del públic que li va recriminar el seu desencert en una acció de gol. Un gest que li va costar la reprovació d’una part de l’afició madridista, que el va xiular cada cop que entrava en contacte amb la pilota. I posteriorment, rebutjant el braçal de capità després que Marcelo fos substituït. Situació que, no obstant això, probablement no hauria anat més enllà si no arriba a ser per les paraules que va pronunciar el lateral brasiler en zona mixta. “Em va dir que l’havia de donar [el braçal] a Carvajal. El motiu no el sé…”, va afirmar Marcelo, que setmanes enrere ja havia deixat entreveure que Isco podria treballar més en els entrenaments. “Quan et xiulen, és clar que has de canviar alguna cosa”, assegurava. Una situació que demostra que la seva relació amb alguns companys de vestidor tampoc no passa el millor moment. El malestar, doncs, és general i a hores d’ara és impossible preveure les conseqüències que tindrà un cas amb un futur incert.

El Madrid arriba als Emirats Àrabs

El conjunt de Solari va aterrar ahir a Abu Dhabi per disputar el mundial de clubs. Els blancs, que avui s’entrenaran per preparar el duel de semifinals contra el Kashima, previst per dimecres, mantenen els dubtes de Bale, amb problemes al turmell, i Benzema i Asensio, els últims tocats després del duel contra el Rayo. Tanmateix, s’espera que Casemiro i Reguilón ja estiguin recuperats de cara a aquest primer partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)