1a divisió

Com un pou sense fons

1a divisió. El Real Madrid, inconsistent i erràtic, encaixa una nova derrota contra una Real Sociedad de menys a més i s’allunya cada cop més d’un lideratge que ja té a deu punts

R. MADRID 0 R. SOCIEDAD 2

REAL MADRID:Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo (Reguilón, 77’), Casemiro (Isco, 57’), Kroos (Ceballos, 80’), Modric, Lucas Vázquez, Vinicius i Benzema.REAL SOCIEDAD:Rulli, Ahien Muñoz (Zubeldía, 84’), Héctor Moreno, Llorente, Elustondo (Zaldúa, 69’), Illarramendi, Zurutuza, Mikel Merino (Rubén Pardo, 73’), Oyarzabal, Januzaj i Willian José.GOLS:0-1 (3’) Willian José (p.). 0-2 (83’) Rubén Pardo.ÀRBITRE:Munuera Montero (col·legi andalús). Grogues a Marcelo, Modric, Isco i Willian José. Expulsat Lucas Vázquez (61’), per doble amonestació.

El dia a dia del Real Madrid en la lliga comença a convertir-se en un autèntic calvari. La situació, sense ser límit, dibuixa un escenari carregat de dubtes i incerteses i amb un Barça que, jornada rere jornada, s’allunya cada cop més de la lluita pel títol. I és que, en tan sols quatre dies, el conjunt de Solari sembla haver dinamitat la reacció que havia mostrat des de l’arribada del preparador argentí, sumant un punt de sis possibles en aquest inici d’any, veient així com el seu etern rival es distancia fins als deu punts a una jornada per a la conclusió de la primera volta del campionat.

Al pírric empat sumat a la Ceràmica es va afegir, ahir, una derrota inesperada al Bernabéu contra una Real Sociedad que no podria haver tingut una millor tarda el dia del redebut d’Imanol Alguacil a la banqueta txuriurdin. Designat com a relleu de Garitano després de la mala crisi de resultats que havia portat l’equip a vorejar les places de descens, Imanol va presentar una Real ordenada, vertical i amb la personalitat necessària per sortir indemne d’un escenari com aquest.

Isco, suplent

Amb la gran sorpresa de la suplència d’Isco en detriment d’un Vinicius que, de llarg, va ser l’única nota positiva per als blancs, la posada en escena del Madrid va recordar les de l’inici de curs. Adormit i sense la intensitat requerida, l’equip madridista ben aviat pagaria el seu fred inici amb el 0-1 de Willian José des dels onze metres. Una pena màxima igual de clara com d’innecessària de Casemiro sobre Mikel Merino que el davanter brasiler s’encarregaria de transformar enganyant Courtois amb un xut sec pel mig de la porteria. El gol va despertar l’enuig d’una part del Bernabéu sobre la figura de Marcelo, en considerar que l’internacional brasiler s’havia mostrat poc intens en l’inici de l’acció. A partir d’aquí, el guió del duel va descriure un Madrid voluntariós però irregular en el seu joc. Atacant amb més cor que cap, els locals van aferrar-se a la figura d’un Vinicius que mai no desaprofita les oportunitats que li donen. Participatiu i intens al llarg dels 90 minuts, el jove brasiler va posar la marxa que necessitava un Madrid que va arribar a perdonar fins a quatre ocasions clares de gol en una primera meitat en què la Real va defensar-se amb dents i ungles.

Gir copernicà

El pas pels vestidors va revolucionar el partit, que va presentar una segona meitat amb un ritme vertiginós, amb constants anades i vingudes i que va tenir de tot. Primer, una triple ocasió del Madrid ben neutralitzada per Rulli que seria ràpidament replicada per una doble oportunitat d’Oyarzabal i Januzaj, vorejant el 0-2. Solari mouria fitxa donant entrada a Isco –aplaudit pel Bernabéu– per Casemiro, però poc després arribaria la segona groga i la conseqüent expulsió de Lucas Vázquez.

Abocat a l’atac i a la recerca d’una reacció heroica cedint molts espais al darrere, ni el VAR salvaria el Madrid després que el Munuera Montero no veiés un penal de Rulli sobre Vinicius. La Real, acumulant cada cop més homes a l’atac, mostraria les enormes dificultats que té a l’hora de resoldre en els metres finals, acumulant contracops fins que Rubén Pardo va estar més encertat que ningú i va segellar el triomf en una ràpida transició.

Brahim, primer reforç del mercat d’hivern

Poc després de l’ensopegada contra la Real, el Madrid va oficialitzar la incorporació de Brahim Díaz. El jove mitjapunta, que arriba del City, serà presentat aquest migdia, després que el club blanc hagi desemborsat 15 milions d’euros més 5 en variables, signant un contracte per als propers cinc anys, fins al 2025.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)