1a divisió

Un sac de carbó per a Solari

Primera divisió. Un empat i una derrota a casa contra equips en crisi fan que el Real Madrid, en plena onada de crítiques, es trobi a més distància del líder que en l’etapa de Julen Lopetegui

Els aficionats madridistes es van trobar un sac de carbó el dia de Reis. L’efecte Solari ja s’ha esvaït i el Real Madrid és cinquè, a 10 punts del líder, després d’empatar contra un equip en zona de descens i caure a casa contra la Real, que estava en crisi i estrenava entrenador. L’argentí va renovar fa menys de dos mesos fins al 2021, però serà difícil que segueixi més enllà del juny per resultats, joc i discurs.

Quan un gegant ha d’anar acumulant excuses és sinònim que defuig la realitat. Solari va disculpar el 2-2 a Vila-real dient que havien pagat la lesió de Gareth Bale. Ho va espatllar encara més demanant que no es menystinguin els empats, frase impròpia d’un club que aspira a tot, i diumenge es va aferrar al VAR i al penal a Vinicius. Ningú li compra el discurs. Ni els jugadors. “El nostre problema és el gol i la concentració. No pot ser que en cada partit hi hagi una gran errada a l’inici. Hem de seure, parlar i veure quin és el problema”, sentenciava Modric a la zona mixta, ja que després del partit ningú va atendre la premsa. Quan hi havia un mal resultat, sortia Marcelo, però és un dels centres de la crítica. Ahir va tocar reunió de vestidor de 25 minuts.

Pocs, Bale i Kroos

Les paraules buides de Solari ja no convencen ningú. El Bernabéu sempre s’omplia, però contra la Real només hi havia 53.412 espectadors, i pocs més en el duel anterior, malgrat que era un derbi contra el Rayo (55.229). I van demanar la dimissió de Florentino Pérez, que ahir els va demanar fe en la plantilla. Tampoc la insistència de Solari de mantenir Gareth Bale, la nineta dels ulls del president, en l’onze titular troba suport, i el gal·lès no hi ajuda encadenant males actuacions i detalls lletjos com ara marxar de l’estadi amb cotxe quan encara queda gairebé un quart d’hora per al final, tal com va fer diumenge. S’hi pot afegir el calvari de les lesions: 31 en cinc mesos. L’últim a caure, Toni Kroos, que estarà tres setmanes fora.

Un còctel explosiu que fins ara s’aferrava als números per resistir. Els de Solari són idèntics als de Lopetegui en la Champions, amb l’agreujant de la pitjor derrota de la història a casa contra el discret CSKA, mentre que en la lliga els va empitjorant: 14 punts de 30 van tallar el cap al basc, i en la nova etapa són 16 de 24, si bé l’1 de 6 recent deriva en veure els blancs a 10 punts del Barça, quan en l’adeu de l’antic tècnic eren set, i amb un calendari més dur. Això sí, Solari va lligar el mundialet de clubs, a diferència de Lopetegui amb la supercopa europea. Consol ínfim. Hi haurà canvi al juny.

Cortina de fum amb el primer dia de Brahim

El VAR i un fitxatge van ser l’estratègia del Madrid per mirar de desviar l’atenció en els titulars de la premsa. Presentació de Brahim Díaz, de 19 anys, amb contracte fins al 2025 i per qui pagaran 17 milions al Manchester City quan quedava lliure al juny. “Arribo al club que somio des que era petit i no hi ha millor regal de Reis. Quan vaig decidir deixar el City, només vaig preveure tres opcions: la primera era el Madrid; la segona, jugar al Madrid, i la tercera, el Madrid.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)