Internacional

Dos clubs històrics amb acumulació de problemes

Ligue 1. El Mònaco busca més fitxatges per sortir de la zona de descens i els jugadors del Marsella es reuneixen amb els ultres per buscar la pau

Fa tan sols uns mesos el Marsella-Mònaco era un dels grans partits de la Ligue 1. Tots dos lluitaven per ser alternativa al PSG i entrar a la Champions. Però tot ha canviat. El duel diumenge al Vélodrome va ser d’equips en crisi: uns amb la graderia en contra i els altres, penúltims i amb el president empresonat.

El xiulet final va donar peu a una imatge poc habitual. Dos jugadors de pes, Mandanda i Luiz Gustavo, van passar per diferents zones del Vélodrome mentre s’anaven reunint amb aficionats. Els ultres del Marsella són dels més temuts d’Europa i no estan gens contents amb Andoni Zubizarreta, que els ha tret privilegis i vies de negoci amb la revenda d’entrades. Els jugadors van sentir amenaces de mort i insults mentre dialogaven amb caps del Commando Ultra 84, els South Winners o els Dodgers. “Ser insultats no ens ajudarà. Això no ens salvarà. Què hem de fer? Seguir jugant en aquest context fins a final de temporada?”, preguntava Mandanda. L’OM és novè, a cinc punts de la Champions, però els últims duels no podrien tenir pitjor bagatge: sis derrotes, eliminats en la copa i la copa de la lliga contra un equip de quarta divisió, i tres empats. Una mala ratxa que va convertir l’estadi en una col·lecció de pancartes en què rebia tothom, des dels jugadors fins a l’entrenador, Rudi Garcia, amb peticions de dimissió, i l’amo, el nord-americà Frank McCourt.

Cesc, Naldo i Batshuayi

Amb tot, la crisi del Marsella és un joc de nens comparada amb la situació del Mònaco. Des de l’arribada de Thierry Henry, tan sols dues victòries en la lliga i quatre en total en 17 partits. L’equip és penúltim i està recorrent a recursos econòmics per mirar de capgirar la situació amb els fitxatges de dos veterans com Cesc i Naldo i del lateral Fodé Ballo-Touré. Només hi ha tres equips que acumulin menys gols (17 en 19 partits) i ara busquen davanters, amb la cessió de Batshuayi (València) lligada del tot. No és fàcil trobar estabilitat per capgirar la situació quan el propietari del club, Dimitri Rybolovlev, és a la presó des del novembre per corrupció i tràfic d’influències.

EL VESTIDOR

Mirem d’avançar i estem en el camí correcte. Cada cop som més un equip. Necessitem punts
Thierry Henry
entrenador del mònaco
Ser insultats no ens ajudarà. Això no ens salvarà. Què hem de fer, seguir així fins a final de temporada?
Mandanda
porter del marsella
No ens ajuda, és obvi. Els jugadors han de lluitar sols. Però és així. Hem de guanyar partits
Rudi Garcia
entrenador del marsella
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)