Internacional

internacional

Una estrella aliena al frau

Cristiano Ronaldo signa autògrafs i rep peticions de tornar al Madrid després de declarar-se culpable de quatre delictes fiscals

El davanter, que es va sentir abandonat pel club blanc i va canviar d’aires, pacta amb Hisenda i evita la presó abonant 18,8 milions de multa

“Cristiano, el Madrid t’enyora. Tu enyores el Madrid?” “Cristiano, tornaries al Madrid?” Aquestes eren les preguntes que el davanter portuguès va sentir ahir sortint de l’Audiència provincial de Madrid. Amb ulleres de sol, vestit de negre i acompanyat de la seva parella, la model Georgina Rodríguez, el davanter portuguès va signar autògrafs i va sentir paraules amables abans i després de ratificar l’acord amb la fiscalia: declarar-se culpable de quatre delictes fiscals i abonar una multa de 18,8 milions.

Cristiano Ronaldo no continua de blanc principalment perquè va voler que el Madrid pagués els conflictes amb Hisenda i es va trobar un no per resposta. El mateix que li va passar quan es va intentar estalviar ahir el passadís de la vergonya que és l’entrada al jutjat. L’argument de les “raons de seguretat” no va colar, així que li va tocar aguantar els flaixos i càmeres de televisió quan abans de les deu matí va entrar a l’Audiència provincial madrilenya. El portuguès va acceptar el frau de 5,7 milions i els quatre delictes fiscals, amb una pena de mig any de presó per cadascun, si bé va evitar haver d’entrar a la presó perquè li van rebaixar prou la pena per no arribar al temps mínim. Els 18,8 milions no els va poder evitar, si bé ja n’havia abonat 13,4 a l’agost.

Errors de l’entorn i Hisenda

Cristiano Ronaldo va tancar ahir una lluita que va arrencar fa molts mesos i en què ni els seus assessors ni Hisenda han estat gens fins. Des del seu bàndol, no esperava trobar-se l’acusació d’haver defraudat 150 milions amb societats opaques amb seu a les illes Verges. El portuguès té com a filosofia pagar als qui estan amb ell el triple de l’habitual per evitar problemes i tenir màxima fidelitat i disponibilitat. No li va servir de res. Encara que va evitar un càstig més gran perquè bona part dels delictes ja havien prescrit (mínim 12 milions) i dels vigents, dels 14 milions que va acabar demanant l’erari públic, es va baixar a 5,7.

La indignació de Ronaldo ha tingut diferents capítols. Els advocats el van fer canviar d’idea i va veure que declarar-se innocent era mala idea perquè podia acabar a la presó. O quan va voler parlar després del judici a l’estiu i, malgrat tenir un faristol preparat i la premsa convocada, va fer marxa enrere. Tampoc se’n va sortir quan va demanar a Florentino Pérez que mogués fils per cobrir-ho tot o que fos el Madrid qui ho pagués com a prima de renovació. Ni quan va voler que algú d’Hisenda pagués l’error de filtrar un número d’expedient que va permetre a tota la premsa consultar tots els seus béns. Amb tot, no va perdonar al Madrid i per això ara juga a Torí. I va assumir la vergonya de declarar-se culpable de quatre delictes i ser un defraudador reconegut. Ara té pendent també l’acusació per violació a Las Vegas.

Xabi Alonso i altres blancs

Ronaldo no va ser l’únic exjugador del Madrid a l’Audiència provincial de Madrid. Cinc anys de presó, quatre milions de multa i dos més compartits per responsabilitat civil és la petició de la fiscalia per a Xabi Alonso i els seus dos assessors per frau fiscal. Es va declarar innocent. En els últims temps, Mourinho, Bale, Modric, Ramos, Benzema o Marcelo són alguns dels que han hagut de pactar amb Hisenda.

Les xifres
La presència de jugadors del Madrid al jutjat s’ha convertit en una cosa habitual.
5,7
milions d’euros
és la xifra que Cristiano Ronaldo ha acabat admetent que ha defraudat, tot i que Hisenda apuntava d’entrada a 14 milions.
5
anys
de presó i entre quatre i sis milions d’euros va ser la petició de la fiscalia per a Xabi Alonso i els seus dos assessors. El basc es va declarar innocent.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)