Champions

La història com a consol

Champions. El Real Madrid rep l’Ajax amb l’optimisme de l’1-2 obtingut a Àmsterdam però molt desgastat pel doble xoc contra el Barça i sacsejat per una ferma autocrítica de Modric ahir

El Real Madrid torna a veure’s sol enmig d’Europa. Sempre emparat per una història que mai s’atreveix a vessar la darrera palada sobre el taúd de la temporada blanca, però amb un present que arrossega pocs sediments d’optimisme, amb un equip orfe de contundència, sense la solidesa d’un bloc i per una vegada despullat de les individualitats que en el passat van aixoplugar el projecte de Florentino Pérez. “Ens està faltant continuïtat i gol”, va resumir ahir Luka Modric, quirúrgic i cru a les portes de la tornada dels vuitens de final de la Champions, amb una renda suculenta d’1-2 per als blancs. “És impossible trobar un relleu per a Cristiano Ronaldo. Però esperàvem tenir 2 o 3 jugadors que marquessin 15 o 20 gols”, va proclamar ahir el migcampista croat, que en absència de Sergio Ramos, sancionat aquest vespre –i també per a l’anada d’uns hipotètics quarts de final–, va exercir de líder amb una ració d’autocrítica punyent, evidenciant l’absència d’un condiment revel en un equip que no rutlla com un tot i que enyora la jerarquia exigible a Gareth Bale, la irrupció esperada de Marco Asensio, la pausa d’Isco o la desimboltura d’un Marcelo ofegat en un físic atrotinat. “Tot i que no està en el millor moment, el veig amb ganes de treballar i ajudar a aquest equip. Bale ha donat molt a aquest club i a vegades se’ns oblida”, va refredar Modric, amb un discurs molt més condimentat que el del seu entrenador.

Així, ferit per doble clàssic contra el Barça i per un escenari que ho deixa tot en mans de la Champions, l’Ajax es presenta a Madrid. “I aquest és un grup de caràcter. Estem per competir”, rebaixava ahir Solari. I ho haurà de fer el Madrid per sufocar la passió d’un rival que ja va exhibir el seu encant en el partit a l’Àmsterdam Arena, on tot i el resultat, va ser latent un Ajax indomesticable, disposat a pressionar a prop de Courtois i a fer gala del seu bon tracte de pilota. “I no canviarà molt l’estil de joc. Tenen poc a perdre, són joves i atrevits, i per això esperem un partit complicat. Hem d’estar tranquils i tenir paciència”, va argumentar ahir un Modric que, malgrat tot, tot i accpetar problemes enquistats, també va tenir minuts per enviar una afronta a tots els que han decidit apagar els llums del Santiago Bernabéu abans de temps: “Anímicament estem bé. Al Madrid sempre se’l dóna per mort. I sempre acaba tornant...”.

L’Ajax és iniciativa

La nit d’Àmsterdam ja va ser una crida a la identitat d’un equip molt seu. I la necessitat del resultat accentuarà encara més la mirada futbolística d’un Ajax que necessita com a mínim dos gols al Santiago Bernabéu per donar una campanada històrica. “Assumirem la iniciativa, com sempre fem, sigui qui sigui el rival. Jugarem amb intensitat”, va dir ja des de madrid el tècnic ajacied, Erik ten Hag, argumentant que tenen molt treballada la idea que volen implementar: “Hem estudiat molt al Madrid. Tenen una estructura clara, amb punts forts i dèbils. Sabem que la Champions és la seva última bala”, va dir el tècnic holandès, disposat a agitar l’angoixa blanca.

R. Madrid - Ajax 21 h
(M. LdC) / Anada: 2-1
B. Dortmund - Tottenham 21 h
(M. LdC1) / Anada: 0-3
Porto - Roma demà, 21 h
(M. LdC1) / Anada: 1-2
PSG - M. United demà, 21 h
(M. LdC) / Anada: 2-0
Man. City - Schalke 12/3
Anada: 3-2
Juventus - Atlético 12/3
Anada: 2-0
Barça - Ol. Lió 13/3
Anada: 0-0
Bayern - Liverpool 13/3
Anada: 0-0

LES FRASES

Hem de ser més contundents en les ocasions que generem, però aquest equip és fort
Santiago Solari
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Frase
Erik ten Hag
ENTRENADOR DE L’AJAX
Ens falta continuïtat i gol, esperàvem que alguns jugadors fessin un pas endavant
Luka Modric
JUGADOR DEL REAL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)