Champions

El Porto, de penal i en el minut 116

Champions League. Dramàtica classificació dels portuguesos, que eliminen la Roma en la pròrroga

PORTO 3 ROMA 1

PORTO:Casillas; Militao (Maxi Pereira, 103’), Felipe, Pepe, Alex Telles; Otávio (Hernani 93’), Herrera, Danilo, Corona (Brahimi, 69’); Marega i Tiquinho Soares (Fernando, 78’).ROMA:Olsen; Marcano (Cristante, 77’), Manolas, Juan Jesús; Nzonzi, De Rossi (Pellegrini, 45+4’) (Schick, 96’); Karsdorp (Florenzi, 56’), Zaniolo, Perotti, Kolarov; Dzeko.GOLS:1-0 (26’) Tiquinho Soares. 1-1 (37’) De Rossi (p). 2-1 (53’) Marega. 3-1 (116’) Alex Telles.ÀRBITRE:Cüneyt Çakir (turc). Grogues a Zaniolo, Herrera, Danilo, Karsdorp, Pepe, Dzeko, Pellegrini.

La boleta del Porto estarà en el bombo del sorteig dels quarts de final de la Champions League. O Dragao va vibrar veient com el seu equip eliminava la Roma en un duel que es va decidir amb un penal, assenyalat per l’àrbitre després de consultar el VAR, pocs minuts abans del final de la pròrroga.

Els portuguesos van entrar bé en el partit, imposant un ritme de pilota alt i amb un Corona molt actiu. Tot i així, no van arribar amb perill real a l’àrea romanista fins a la jugada del primer gol, protagonitzada per Marega i culminada per Tiquinho Soares poc abans de la mitja hora de joc. A la Roma li va fer falta menys per trobar l’empat: el va aconseguir gràcies a un rigorós penal que el turc Cüneyt Çakir va assenyalar després d’una acció de Militao sobre Perotti a dins de l’àrea, a les acaballes de la primera part. De Rossi, que hauria de ser substituït poc després per lesió, no va perdonar Casillas des dels onze metres.

L’escenari no va canviar en el segon temps. De fet, el Porto va arribar a Olsen amb més facilitat i per això va tornar a avançar-se en el marcador. Marega va fer el seu sisè gol en la Champions, i el segon del seu equip en el partit, rematant, al segon pal, una sensacional centrada del mexicà Jesús Corona des de l’esquerra. Els de Sergio Conceiçao van continuar sent millors fins al final del temps reglamentari, però no van ser capaços de desempatar l’eliminatòria.

Ho van haver de fer en un final no apte per a malalts del cor, en el minut 116 de partit, aprofitant un penal de Florenzi sobre Fernando que Çakir va assenyalar després de consultar el VAR i que Alex Telles va transformar enganyant Olsen.