Més futbol

Un nou MIC en marxa

A ple rendiment. Vilatenim va ser l’escenari de la gran inauguració del torneig, referència mundial en futbol de base, i a la tarda ja es va poder gaudir del gran espectacle a tot el territori

Després d’un any d’espera, el MIC (Mediterranean International Cup) torna a rutllar. Des d’ahir i fins diumenge les comarques de Girona seran la capital mundial del futbol de base, amb la disputa de la dinovena edició del prestigiós torneig, que va donar el tret de sortida amb un gran acte inaugural a Figueres.

Per segona edició consecutiva Vilatenim va ser l’escenari de la inauguració, en què van ser presents gairebé tots els equips participants –364, representant 43 països dels cinc continents– i uns 7.000 espectadors a les graderies. A diferència de l’any passat, en què es va celebrar l’acte a la tarda, l’estadi figuerenc no es va acabar d’emplenar, però això no va impedir viure un gran espectacle sobre la gespa.

Benvinguda a l’altura

Abans que arribés l’hora de la cerimònia inaugural i per fer bullir l’olla, a la gespa de Vilatenim es va disputar el primer partit del torneig, de categoria alevina, entre el Figueres i el Manchester United (0-5). Veure tot un gegant com el club anglès va servir d’aperitiu abans de donar la benvinguda als equips participants, que van poder fer la volta d’honor a Vilatenim acompanyats de TramuntaKada, que va fer ballar a tothom al ritme de batucada. Seguidament va ser el torn de l’actuació de Dance Me, que com fa un any va meravellar amb un ball multitudinari d’uns 400 joves ballarins i ballarines a la gespa de Vilatenim. La gresca va deixar pas a la part més protocol·lària de la cerimònia, amb els discursos del president del MIC, David Bellver; el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila; el president de la Diputació, Miquel Noguer, i l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef. Tots ells van ser molt breus amb el micròfon a la mà i van celebrar –i agrair mútuament– que, un any més, les comarques de Girona continuïn sent l’escenari del MIC. També es va fer un homenatge a Jordi Rovira, un dels organitzadors i germà del director Juanjo Rovira, que va traspassar fa uns mesos.

Un cop acabat l’acte inaugural, i mentre les graderies s’anaven buidant a poc a poc, es va disputar el partit que servia per tancar l’acte a Vilatenim entre el Madrid –s’havia de celebrar que el conjunt blanc torna a participar en el torneig després de l’absència de l’anterior edició– i el Kaptiva Sports de Barcelona, de categoria juvenil. No hi va haver color, i és que el Madrid, dirigit per Raúl González –va ser el gran centre d’atenció–, va acabar golejant (5-0).

Un cop celebrat l’acte inaugural, el torneig va començar a funcionar a ple rendiment a la tarda, en què tots els equips van poder disputar el seu primer partit de la fase de grups.

Un dels camps que més van atreure l’atenció ahir a la tarda va ser el camp del Gregal de Palafrugell, i és que Àlex Granell va fer el servei d’honor abans del partit d’infantils entre el conjunt local i la JP Academy. D’aquesta manera el capità del Girona, i un dels padrins del torneig, va rebre el reconeixement després del seu pas pel club el curs 2007/08.

LES VALORACIONS

Una vegada més hem de donar les gràcies a totes les institucions i els clubs que fan possible el MIC
David Bellver
president del mic

BONA ENTRADA

Vilatenim, amb uns 7.000 espectadors, va ser la seu per segon any de la inauguració
Figueres ara és conegut per Dalí i pel MIC, que promou uns grans valors d’esforç i sacrifici
Jordi Masquef
alcalde de figueres
Estem molt contents de tenir el millor torneig de futbol de base del món. És un gran orgull per a nosaltres
Miquel Noguer
president de la diputació
És un torneig en què tothom hi vol ser i estem orgullosos que els organitzadors continuïn a la nostra terra
Pere Vila
delegat de la generalitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)