Champions

Tottenham avança en el caos

Champions League. Un gol de Fernando Llorente decanta la balança en un partit boig, ple d’alternatives, amb més trams de domini del City, a qui el VAR va anul·lar un gol en l’últim sospir

man. city 4 (4) tottenham 3 (4)

MANCHESTER CITY:Éderson, Walker, Kompany, Laporte, Mendy (Leroy Sané, 84’), Gündogan, De Bruyne, David Silva (Fernandinho, 63’), Sterling, Bernardo Silva i Agüero.TOTTENHAM:Hugo Lloris, Trippier, Alderweireld, Verthongen, Rose (Davinson Sánchez, 91’), Wanyama, Sissoko (Llorente, 41’), Eriksen, Dele Alli, Son i Lucas Moura (Davies, 82’).GOLS:1-0 (4’) Sterling. 1-1 (7’) Heung-Min Son. 1-2 (10’) Heung-Min Son. 2-2 (11’9 Bernardo Silva. 3-2 (21’) Sterling. 4-2 (59’) Agüero. 4-3 (73’) Llorente.ÀRBITRE:Cuneyt Çakir (turc). Grogues a Rose, Sissoko, Wanyama i Heung-min Son.

El Tottenham Hotspur jugarà una semifinal de Champions per segona vegada en la seva història. 57 anys després i just poques setmanes després d’estrenar el seu nou estadi, el conjunt del nord de Londres, que aleshores va caure contra el Benfica d’Eusebio, torna a estar a les portes d’una final del gran torneig continental després d’un partit frenètic contra el Manchester City, en què un gol de Fernando Llorente va suposar la punyalada definitiva a un rival que va cantar un gol en l’agonia del partit, just abans de veure’s frustrat pel VAR.

Després d’un primer assalt a Londres en què els dos equips es van ofegar els espais, en què es van lligar les mans els uns als altres, el Manchester deparava una nit molt més exuberant amb una posada en escena en què el partit va entrar en una muntanya russa incontenible, una anada i tornada de què per moments el Tottenham va esbossar un somriure gràcies a dos gols de Heung-Min Son que empenyien el City contra la lona, però superat el minut 20 qui va acabar ensenyant les dents va ser el conjunt de Pep Guardiola, que després d’equivocar-se en dues ocasions propiciant els gols del coreà, va acabar revertint la inèrcia gràcies a l’encert de Bernardo Silva i d’un Sterling que havia començat el tiroteig i que també va acabar la traca inicial empenyent a la xarxa una centrada de De Bruyne. D’estar a un gol de forçar la pròrroga, el City va marxar al descans a un gol d’endur-se una eliminatòria encara spur i que per moments deixaria de ser-ho.

El que havia estat una primera meitat de doble fulla, aniria derivant en un partit més controlat pel Manchester City, d’una sola direcció cap a la porteria d’Hugo Lloris fins que Sergio Agüero, després d’una nova gran acció de De Bruyne, acabaria foradant la porteria del capità del Tottenham i de la selecció francesa. Però fins i tot davant la sensació que allò podia ser definitiu, que cada vegada li costava més al conjunt londinenc allargar-se i intimidar Ederson, Fernando Llorente, a la sortida d’un córner, retornava de nou a la vida els spurs, amb un gol que va comptar també amb el vistiplau d’un VAR que es va erigir en protagonista final, anul·lant un gol de Sterling en l’ocàs del partit quan l’Etihad Stadium ja havia explotat de joia. Serà finalment el Tottenham de Pochettino qui calibrarà el seu potencial en una semifinal històrica contra l’Ajax.

FRASES

És dur, però ho hem d’afrontar-ho. Felicito el Tottenham i segueixo creient en el VAR
Pep Guardiola
ENTRENADOR DEL MAN. CITY
Els meus jugadors són herois, estic molt orgullós d’ells i pels aficionats. El final ha estat una bogeria
Mauricio Pochettino
ENTRENADOR DEL TOTTENHAM
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)