Més futbol

Crònica d’ambient

Un dia històric al RCDE Stadium

El pas de gegant cap a la igualtat

L’estadi de l’Espanyol estableix un rècord d’assistència en un partit de futbol femení a Catalunya amb 20.615 espectadors

L’RCDE Stadium va viure ahir un partit històric. L’estadi blanc-i-blau va aconseguir la xifra d’espectadors més important en un partit oficial a Catalunya de futbol femení, amb un registre de rècord de 20.615 espectadors a les graderies. Fins ara la millor assistència estava xifrada en 12.178 espectadors que van veure uns quarts de final de la lliga de campions al Miniestadi el març del 2018. Ahir aquesta xifra es va deixar enrere de manera rotunda i jugant contra la fatalitat del temps, que de ben segur va frenar molts aficionats a l’hora de fer el pas. Més enllà d’això, el dilluns 22 d’abril quedarà desat en la memòria col·lectiva de tots els aficionats al futbol com una cita històrica. El primer dia que un partit de la lliga femenina es jugava en un estadi d’alta capacitat. És el camí necessari per a la normalització del futbol femení, que aquest any ha vist com el Wanda Metropolitano superava la xifra dels 60.000 espectadors per veure un Atlético-Barça; San Mamés també es va unir a la festa amb més de 50.000 espectadors, i el Benito Villamarín, en un derbi entre el Betis i el Sevilla, va superar els 40.000 espectadors. Alguna cosa està canviant i el futbol femení ja ha fet el primer pas de jugar partits on, fins fa poc, només jugaven els homes. Un camí cap a la normalització de gènere en què el futbol és un aparador fantàstic per continuar alimentant el corrent igualitari que reclama insistentment la societat. És un pas de gegant que fa uns anys només es podia veure en els somnis dels més optimistes però que ahir es va visualitzar de manera concreta i decidida. Un duel que va tenir els mateixos rituals, com el del minut 21 amb aplaudiments en record de Dani Jarque, la crida per la megafonia de les alineacions, però també missatges i pancartes per la igualtat, com ara “El futbol no entén de gènere”, amb la imatge ja icònica amb què s’ha promocionat aquest partit al llarg de l’últim mes. El futbol femení estava viu però ara ha guanyat visibilitat per acostar-se a la normalització.

Raquel Cabezón
És una de les pioneres del futbol femení. Jugadora de l’Espanyol a finals dels noranta i principis del mil·lenni, va viure amb especial passió el partit d’ahir. “Fa deu anys això era impensable i complicat, però es van fer passos i aquest n’és un d’important. Tinc una enveja sana de no poder estar jugant però sense el treball que hi ha hagut darrere de moltes de nosaltres no s’hauria arribat fins aquí. Ara s’està apostant pel futbol femení i se li està donant la visualització que necessita, i n’hi ha per felicitar-nos tots.”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)