Internacional

Una peça més per al museu d’orfebreria de Guardiola

Premier League. L’entrenador de Santpedor veu premiada la seva lluita incessant pel futbol d’associació guanyant la segona lliga anglesa seguida

El Manchester City no va fallar ahir al camp del Brighton i va alçar la sisena lliga anglesa de la seva història, la quarta des que es va instaurar el format Premier League i la segona consecutiva. Amb el segell Guardiola, que completa la seva tercera temporada a la banqueta citizen i que ja n’ha guanyat dues. La primera, recordada pel rècord dels 100 punts i la distància abismal respecte al segon classificat, l’United. I la que va aixecar ahir el de Santpedor, per la lluita titànica que han mantingut el City i el Liverpool durant totes les jornades de la competició domèstica. Només un punt ha separat el City del Liverpool que ahir va sumar un darrer triomf estèril amb els Wolves. “Quan fas 100 punts tendeixes a anar cap avall. No ha estat així. És la lliga més difícil que he guanyat”, va dir ahir el tècnic català després del partit.

De nou, Guardiola ho ha fet amb un segell futbolístic de primera qualitat i indiscutiblement arrelat a la seva trajectòria esportiva. Com quan va guanyar les tres lligues espanyoles amb el Barça (2009, 2010 i 2011) o quan va triomfar a la Bundesliga amb el Bayern de Munic (2014, 2015 i 2016). Guardiola ha guanyat 8 de les 10 lligues domèstiques que ha disputat. Paraules majors. Les dues Premier League de Guardiola premien la vocació incansable del tècnic català per transmetre la seva idea del futbol d’associació i toc a l’ecosistema anglès, poc abonat al futbol horitzontal, de pausa i pacient. Un nou títol per a un equip tallat pel patró d’un artesà que emmotlla els seus homes al voltant de la seva idea però que també nodreix de recursos i de variants basades en els perfils de la plantilla. Ahir, sense anar més lluny, els citizens van cavalcar quan Mahrez i Sterling ho requerien i van saber adormir el duel quan Silva i Gundogan van voler agafar les regnes a la medul·lar. Donar entrada al potent jugador algerià, que duia setmanes a l’ombra, va tenir premi perquè va ser un punyal per la banda dreta –va començar a l’esquerra però Guardiola el va canviar de banda amb Sterling–. Abans, el City havia sabut reaccionar a l’1-0 del Brighton amb el seu home de referència, el Kun Agüero, que va fer el seu 21è gol en la lliga després d’una gran assistència de Silva, el cervell de Guardiola dins el camp. Laporte, que va marcar a la sortida d’un córner amb el cap –una arma molt usada pel City aquesta temporada– va capgirar el resultat. Gundogan i Mahrez amb dos gols de factura preciosa van posar la cirereta amb dues dianes més.

“Per alçar aquesta Premier haurem de guanyar els 14 partits que resten”, va dir Guardiola fa 14 jornades. I així ha estat: han encadenat 14 triomfs seguits després de perdre contra el Newcastle. Ni aquella derrota a Saint James Park ni l’ensopegada de quarts de final de la Champions League amb el Tottenham que segur va coure al vestidor han fet trontollar les conviccions de Guardiola i dels seus homes que es creuen a ulls clucs la idea de futbol del seu entrenador i orfebre. El cap de setmana vinent, el City, a més, pot guanyar la copa anglesa en una final que jugarà dissabte contra el Watford.

ELS PROTAGONISTES

Quan fas 100 punts tendeixes a anar cap avall. No ha estat així. És la lliga més difícil que he guanyat
Pep Guardiola
entrenador del Man. City
El Manchester City ha fet 198 punts en dues temporades i això és molt especial
Jürgen Klopp
entrenador del liverpool
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)