Internacional

L’Argentina vol treure el cap

Mundial. La selecció ‘albiceleste’ torna aquesta tarda (18 h, Gol), contra el Japó, en una fase final mundialista després de tocar fons, disposada a posar un peu en la primera línia internacional

Avui, a les 18 hores, dotze anys després de l’última vegada, la selecció argentina tornarà a la fase final del mundial femení. Ho farà en un escenari imponent, el Parc dels Prínceps de París, i contra una de les grans favorites del torneig, com és la selecció japonesa, l’actual subcampiona. Les albicelestes ja es van creuar en una fase final de mundial, el del 2003, amb el rival que trobaran aquesta tarda, i van encaixar un duríssim 6-0. Avui no s’espera, però, que la diferència sigui tan gran. El combinat sud-americà arriba renovat, després de la resurrecció que va iniciar fa dos anys, quan Carlos Borrello va tornar a la seva banqueta i amb ganes de trepitjar fort una vegada per totes en la primera línia del futbol femení mundial.

“És clar que el grup que ens ha tocat és molt difícil. Tenim el Japó i Anglaterra, dos grans equips, a més d’Escòcia, un equip debutant. Nosaltres estem fent, de nou, les primeres passes. Ens estem reconstruint i arribem amb les màximes expectatives”, manifestava Borrello els dies previs al mundial. Anglaterra, que ahir va sortir a escena en un històric duel contra Escòcia, serà un altre rival de consideració, el pròxim dijous, a l’estadi Océane de Le Havre. Les jugadores sud-americanes tindran, a més, un altre precedent de mal record per esborrar, ja que en la seva última aparició mundialista, l’any 2007, l’Argentina va caure contra Anglaterra per un dolorós 6-1.

Certament, el D no seria el grup més fàcil per assajar una reconstrucció. De fet, segons la classificació FIFA de desembre del 2018, que va determinar la posició de cadascuna de les seleccions en els bombos del sorteig de la fase final d’aquest mundial, és el grup més difícil. Anglaterra és la quarta de la llista, el Japó és la vuitena i Escòcia, la vintena. L’Argentina, que ocupa el lloc 38, haurà de superar-se, doncs, si vol aspirar a passar la fase de grups per primera vegada en la seva història. El seu seleccionador, en tot cas, ha viatjat a França carregat de moral: “Hi ha una set tan gran de revenja, d’explotar, de dir «Aquí estem nosaltres»... i això il·lusiona. Quina altra gran oportunitat hem d’esperar?”, comentava a la premsa del seu país.

L’imprescindible Carlos Borrello

Les tres participacions de l’Argentina en una fase final de mundial –Estats Units 2003, Xina 2007 i França 2019– tenen en comú la presència de Carlos Borrello a la banqueta. El tècnic, de 63 anys, va complir una primera etapa entre el 2003 i el 2012 després de la qual el combinat ‘albiceleste’ va entrar en caiguda lliure, amb Luis Nicosia i Julio Olarticoechea com a seleccionadors. Tan forta va ser la caiguda que, també per la crisi de l’AFA, durant dos anys, entre el 2015 i el 2017, l’Argentina no va tenir selecció femenina de futbol. Fins que Carlos Borrello va tornar a aparèixer. Amb ell un altre cop, el 30 d’agost del 2017 reapareixia el combinat argentí en un amistós contra l’Uruguai i iniciava un procés de reconstrucció que ara passa pel mundial de França.

Banini i el mundial de futbol sala

A Balaguer recorden molt bé Estefania Banini, la capitana de la selecció argentina de futbol sala que, el mes de novembre del 2017, va acabar en segona posició el mundial d’aquesta disciplina que es va disputar a la localitat de la Noguera. Avui, Banini, que sempre ha dit que si el futbol sala femení estigués tan professionalitzat com el futbol onze hauria seguit per aquest camí, portarà el braçal del combinat ‘albiceleste’ en la seva estrena al mundial de França. Tècnicament privilegiada, amb molta personalitat i olfacte de gol, no és estrany que Chucky, com se la coneix, lideri l’equip que entrena Carlos Borrello. La número 10, que va jugar amb nois durant tota l’etapa formativa en el Cementista de Mendoza i s’enfadava perquè no volia rebre un tracte especial, defensa la samarreta del Llevant, de la primera divisió estatal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)