Internacional

Michel Platini, detingut a París

Internacional. El que fou president de la UEFA és sospitós de corrupció en l’elecció del mundial de Qatar

L’expresident de la UEFA, Michel Platini ha estat detingut aquest matí a París per suposada corrupció en l’elecció del mundial de Qatar 2022, en el marc d’una investigació ordenada per l’oficina del Fiscal Nacional de Finances (PNF).

Platini es troba sota custòdia policial des de dos quarts de deu del matí, hora local, en els locals de l’Oficina anticorrupció de la Policia Judicial a Nanterre, al costat de París. El francès, que va ser president de la UEFA de 2007 al 2015, compleix una inhabilitació de quatre anys -que expira a l’octubre- per violar el codi ètic de l’organització en acceptar el 2011 un cobrament, autoritzat pel llavors president de la FIFA, Joseph Blatter, de prop de 1,8 milions d’euros per treballs fets entre 1998 i 2002.

A més de Michel Platini ha estat detinguda una antiga consellera de l’expresident francès Nicolas Sarkozy, Sophie Dion, mentre que l’exsecretari general del Palau de l’Elisi Claude Guéant ha prestat declaració sota l’estatus de “sospitós lliure.” La investigació se centra en la reunió que van mantenir el novembre de 2010 les autoritats de Qatar amb Sarkozy i Platini al Palau de l’Elisi, a la qual també van assistir Guéant i Dion.

L’any 2016, la Fiscalia Nacional Financera va obrir una investigació per suposada corrupció en l’atribució del Mundial 2022 a Qatar, per la qual el propi Platini ja va declarar com a testimoni al desembre de 2017.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)