Internacional

Mundial

Wendie Renard (França)

El sostre del mundial

La jugadora més alta de la copa del món, la central Wendie Renard, és una de les líders de les ‘bleues’, que han tancat una fase de grups immaculada

El seu físic li permet de ser dominadora també en l’àrea rival, com ja va mostrar en el primer partit amb dos gols

A primer vista causa ja impressió pel seu físic, convertit en un dels principals maldecaps de les seves rivals. Abans de jugar contra França, Noruega va fer servir el seu cap de premsa –l’únic membre de l’expedició que podia simular la seva imponent alçada– per treballar la defensa de les accions a pilota aturada. És el sostre del mundial (1’87 m) i la defensa més dominadora dels últims anys, acostumada a viure també etiquetada com una de les millors futbolistes del món, un qualificatiu habitualment reservat a les jugadores d’atac. Però és que Wendie Renard [Schoelcher, Martinica, 20/07/1990] també té una enorme capacitat golejadora, com així ho ha demostrat ja en aquest mundial –dues dianes de cap, la seva especialitat, en l’estrena contra Corea del Sud, un altra dilluns des del punt de penal–, erigint-se en la desena màxima golejadora històrica de la selecció francesa.

Nascuda a l’illa de Martinica, territori d’ultramar francès, Renard és una força de la naturalesa impulsada per un caràcter fort i competitiu marcat per la mort del seu pare als vuit anys i una adolescència a gairebé 7.000 kilòmetres de casa. Als 16 anys va decidir fer les maletes per intentar recalar al centre nacional d’entrenament de Clairefontaine, tot i que qui li obriria les seves portes seria l’Olympique de Lió per començar plegades un camí ple d’èxits. Des d’aleshores, la capitana de les lioneses ha conquerit tretze vegades la lliga del seu país, vuit copes i sis Champions League i s’ha convertir-se en la millor central del món, que ara té entre cella i cella liderar una selecció que es troba davant una oportunitat daurada d’estrenar el seu palmarès a la copa del món.

Líder sense braçalet

“Sóc competitiva i la vull guanyar. Tenim l’oportunitat de jugar a casa i espero que puguem repetir la gesta dels nois”, va dir abans d’iniciar el torneig, una Wendie Renard que, a diferència del seu club, amb el combinat del gall no exerceix de capitana després que la seleccionadora Corinne Diacre la desposseís del braçalet quan es va fer càrrec de l’equip ara fa dos anys. Però la decisió no li va prendre ascendència a la martiniquesa, que sempre protegida per la potent Mbock, parella en l’eix de la defensa també en el seu club, ha seguit treballant en silenci, determinada a sumar un dels pocs èxits que li falten per dedicar-li als seus. “He pensat en molta gent”, va explicar just després del partit inaugural, en què va ser designada MVP després del doblet: “Sobretot amb el meu pare, ja que ho voleu saber tot.”

El joc aeri, la seva gran virtut “Durant molt de temps entenia la meva alçada com el meu defecte físic més gran. De petita es burlaven de mi, però ara no m’importa; ho veig com un avantatge”, confessa Renard, que en el joc aeri no té rival.
187
centímetres.
La jugadora més alta del mundial, una característica que li permet ser dominadora en el joc aeri i en gairebé tots els duels.
3
gols
ha marcat ja en aquesta copa del món, dos davant Corea del Sud i un de penal davant Nigèria. Contra Noruega, en canvi, va enviar la pilota al fons de la xarxa però a la seva pròpia porteria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)