Internacional

Berizzo torna al segon pla

Copa Amèrica. Després de ser acomiadat en dos reptes exigents (Sevilla i Athletic), el tècnic dirigeix una selecció ‘outsider’, el Paraguai, que afronta sense pressió el torneig continental

Dos mesos i mig que l’Athletic Club el decidís acomiadar, Berizzo va ser anunciat com a nou seleccionador del Paraguai. El tècnic argentí ha anat navegant en el sinuós destí del món de les banquetes amb una carrera prou accidentada amb dies de glòria a l’O’Higgins xilè i al Celta i amb dos entrebancs consecutius a Sevilla i Bilbao. Berizzo ara torna a un equip outsider, l’escenari on ha obtingut els millors resultats com a tècnic, amb un objectiu indeterminat per l’actual Copa Amèrica però amb la vista posada en què Paraguai aconsegueixi la classificació pel Mundial de Qatar al 2022.

El Paraguai té al davant la inesperada oportunitat de consolidar-se com una de les revelacions de la Copa Amèrica. Ho farà si l’equip guanya a Argentina i encarrila la classificació deixant, a més, l’albiceleste molt tocada. El duel que disputaran aquesta nit serà frontissa en l’esdevenir d’un grup que s’ha tornat exigent perquè els de Berizzo van deixar passar l’ocasió de guanyar contra Qatar, deixant-se remuntar un 2-0.

El mundial

Per a Paraguai, la Copa Amèrica significa un xec en blanc. Sense pressió i sense exigències. “És la nostra primera experiència des que fa quatre mesos vam començar a treballar amb el grup. I en una primera competició l’equip no pot estar totalment llest de manera que la utilitzarem per plasmar la idea de joc que tenim”, assenyalava l’entrenador argentí: “Fins on podem arribar? Els jugadors ho diran”.

Les forces del Paraguai, doncs, estan centrades en consolidar un grup que ajudi a afrontar les eliminatòries per la classificació del Mundial del Qatar amb les màximes garanties possibles: “Tenim clar com jugar i confiem en la força del col·lectiu. La nostra història comença en la Copa Amèrica però apunta a tornar a un Mundial“, va dir. Paraguai va quedar fora de les dues darreres cites al 2014 i el 2018.

EXIGÈNCIA

Són al davant de presentar-se, inesperadament, com una de les revelacions

LA COPA

Quatre mesos després d’arribar, Berizzo es pren la competició com un banc de proves

EL MUNDIAL

L’objectiu del Paraguai és afermar un grup per tornar a un mundial

Es preveuen canvis a l’Argentina

La urgència per Argentina en el partit contra Paraguai és màxima després de la derrota contra Colòmbia en la jornada inaugural (2-0). L’equip de Messi necessita el triomf per dependre de si mateix en la darrera jornada del grup i no deixar en mans d’uns altres la seva classificació. Per això, el seleccionador Leonel Scaloni està decidit a canviar bona part de l’onze respecte el partit del debut. En l’entrenament d’ahir, el tècnic va aplicar un 4-4-2 deixant fora de l’equip als veterans Agüero i Di María i fent entrar Lautaro Martínez i De Paul. A més, també es preveu que Milton Casco i Pereyra substitueixin Renzo Saravia i Guido en la defensa i en el mig del camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)