Internacional

Luis Enrique deixa la selecció espanyola

Un any després de ser nomenat seleccionador, l’asturià renuncia al càrrec per motius personals

L’entrenador català Robert Moreno, ajudant de Luis Enrique, dirigirà el combinat estatal

Luis Enrique Martínez, exentrenador del Barça de l’últim triplet, va renunciar ahir al seu càrrec de seleccionador espanyol, que exercia des del mes de juliol de l’any passat, quan va ser nomenat per Luis Rubiales després de la desfeta del combinat espanyol en el mundial de Rússia. El mateix Rubiales, president de la RFEF, va anunciar en una roda de premsa la marxa de l’asturià per problemes familiars greus. Luis Enrique, que feia ja tres mesos que s’havia apartat de la feina, va voler acomiadar-se en una carta personal. “Degut al fet que els motius que em van impedir desenvolupar amb normalitat les meves funcions des del passat mes de març continuen encara, he decidit deixar el càrrec.Tot el meu agraïment als responsables de la RFEF per la seva confiança i comprensió. Vull donar les gràcies especialment a totes les persones que formen part del cos tècnic i als jugadors per la seva professionalitat. Sense oblidar-me dels mitjans de comunicació, per la vostra discreció i respecte per la situació.”

Luis Enrique, des del mes de juliol passat fins que es va apartar del càrrec fa tres mesos, abans del partit contra Malta, va dirigir set partits de la selecció espanyola fent servir 36 jugadors. El balanç és de cinc victòries i dues derrotes. Va debutar el 8 de setembre passat a Wembley amb una important victòria contra Anglaterra en partit de la Nations League i tres dies després va golejar (6-0) la subcampiona del món, Croàcia. Dues derrotes contra aquestes mateixes seleccions en la segona volta van deixar la selecció espanyola fora de la fase final de la competició.

Robert Moreno

En la mateixa roda de premsa en què Rubiales, acompanyat del director esportiu de la RFEF, José Francisco Molina, va anunciar la renúncia al càrrec de Luis Enrique, es va confirmar que el tècnic català Robert Moreno, fins ara segon de l’asturià i la persona que ha dirigit a la selecció espanyola en absència de Luis Enrique, es converteix en el màxim responsable del combinat espanyol, donant així continuïtat al projecte que es va iniciar ara fa un any. “És un dia agredolç. Sempre esperava ser primer entrenador, però no així. Intentarem continuar amb la feina feta. Intentarem portar al més alt possible la feina feta per Luis Enrique i guanyar l’Eurocopa”, va dir Moreno, que va explicar que havia parlat amb l’asturià i que ho continuarà fent si ho necessita. “M’ha servit que Luis ens hagi donat suport. Per això he acceptat. Luis respecta tots els codis, però si li he de preguntar una cosa, ho faré. N’he après molt, d’ell i el consultaré.”

Robert Moreno, que mai ha estat primer entrenador fins ara, creu que està preparat pel repte i que té l’experiència necessària. “Fa nou anys que estic amb Luis Enrique, amb els millors del món. Entreno des dels catorze anys. Em faltava l’experiència d’estar en una plantilla amb grans jugadors, i això Luis Enrique m’ho va ensenyar. Si guanyem, ningú recordarà si tinc experiència o no.”

Robert Moreno, sempre amb Luis Enrique

Robert Moreno (Barcelona, 19 de setembre de 1977) és, des d’ahir, el nou seleccionador espanyol i l’encarregat de portar el combinat a l’Eurocopa de l’estiu vinent i guanyar un gran torneig, fet que no aconsegueix la selecció espanyola des de l’Eurocopa del 2012. Moreno és entrenador estatal des de l’any 2003. Va ser tenir el títol i posar-se a entrenar. Primer en el futbol modest. Va dirigir la Penya Blaugrana Collblanc, després va passar per l’Hospitalet, el Castelldefels, i el juvenil de la Damm abans d’incorporar-se al Barça. Quan Luis Enrique es va convertir en entrenador del filial blaugrana, Robert Moreno es va estrenar com un dels seus ajudants per recomanació de Lluís Lainz, que en aquell moment formava part de la secretaria tècnica del Barça. I des d’aquell moment ha seguit l’entrenador asturià. Ho va fer en la Roma (2011/12), el Celta (2012-2014) i el primer equip del Barça (2014-2017), guanyant tres copes, una lliga i una Champions. Quan Luis Enrique va decidir agafar-se un any sabàtic, Robert Moreno va acompanyar Juan Carlos Unzué al Celta, i va tornar l’estiu passat a formar part del cos tècnic de Luis Enrique quan l’asturià va ser nomenat seleccionador espanyol. D’ell diuen que és metòdic i un especialista en les jugades d’estratègia, així com un fora de sèrie fent informes del rival i seguiment de jugadors.

Robert Moreno ja ha dirigit la selecció espanyola en tres partits en absència de Luis Enrique, amb tres victòries. Contra Malta (0-2), les Illes Feroe (1-4) i Suècia (3-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)