Internacional

Història dels mundials

Mundial. Amb els dos gols anotats en aquesta copa del món, el darrer dimarts contra Itàlia, la brasilera Marta Vieira es va convertir en la màxima golejadora de la copa del món (17), superant Klose

És una jugadora de llegenda sense necessitat de presentació. Guanyadora del FIFA World Player en cinc edicions consecutives, Marta Vieira és història viva d’aquest esport. I, com les grans estrelles, creix en els grans escenaris. Pocs dubten que és la millor futbolista de la història i el que és segur que ja és és la màxima golejadora dels mundials després de superar Klose amb la diana de la victòria anotada contra Itàlia.

Disset gols en cinc mundials palesen la superioritat de la brasilera. Klose (16) i Ronaldo (15), que es va quedar en blanc en la seva primera participació, van necessitar un torneig menys per arribar a les seves xifres, amb la diferència, però, que Marta no és una golejadora. Però la 10 de la canarinha sempre mostra la seva millor versió quan toca enfrontar-se a les millors seleccions i dimarts va escriure el seu nom a les pàgines d’història de la copa del món amb un gol de penal, el segon en aquesta edició, per lligar la classificació del Brasil.

“És una sensació fantàstica, aquest és un gol per totes les dones, per la igualtat i el respecte. Agraeixo a Déu que m’hagi escollit a mi per fer això”, va explicar després del partit una exultant Marta, que en les darreres setmanes ha apujat el to del seu discurs en favor de la igualtat de gènere.

Tot i la fita històrica, però, la de França no és una cita senzilla per a Marta Vieira, després d’una lesió que no li va permetre jugar en el primer partit i de la qual no ha fet net, i encara no li ha permès jugar cap partit sencer. “M’he trobat bé. El canvi no ha estat per cansament, sinó pensant en el futur. Per mi hauria jugat tot el partit, però corria el risc de recaiguda o de tornar a sentir dolor”, va confessar la mitjapunta brasilera, que espera estar al 100% en la fase decisiva de la que podria ser la seva última oportunitat per alçar un gran títol amb la selecció després del subcampionat del 2007 i les dues medalles de plata en els Jocs Olímpics.

Frase
Nom
càrrec

RÈCORD

17
gols
ha anotat Marta en els cinc mundials que ha disputat, superant Klose (16) i Ronaldo (15)

Sam Kerr fa història amb Austràlia

La davantera i capitana de les Matildas es va convertir en la primera futbolista professional d’Austràlia, home o dona, a fer un pòquer de gols en un partit d’un mundial; de fet, mai abans cap jugador aussie havia aconseguit marcar tres dianes en un mateix partit en la copa del món. La seva gesta, però, no és cap sorpresa i ve de lluny ja que Kerr, de tot just 25 anys, és una golejadora implacable, com ho demostren els seus números: ha estat la màxima golejadora de les lligues dels Estats Units i Austràlia dos anys seguits. A més, gràcies als quatre gols contra Jamaica i a l’altre que va anotar contra Itàlia en la primera jornada, Sam Kerr ja és a dalt de tot de la classificació de golejadores del mundial amb cinc dianes, només igualada per Alex Morgan, dels Estats Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)