Internacional

Herlovsen fa més lleu l’absència de Hegerberg

Mundial. Noruega no disposa de la Pilota d’Or, però confia en l’experimentada davantera per fer front a Anglaterra en el primer partit dels quarts, que es disputa avui

Tenir la millor futbolista del món i no poder comptar-hi és un problema, es miri com es miri, per a qualsevol equip. Tot i això, de moment Noruega està competint a un bon nivell en el mundial. Potser no és la selecció més brillant del torneig, però la seva samarreta encara es fa respectar: la història diu que, juntament amb Alemanya i els Estats Units, és una de les tres grans, que han estat campiones del món, dels Jocs Olímpics i de la seva confederació. El cas és que, sense la gran Ada Hegerberg –que es vol mantenir allunyada de la selecció del seu país perquè considera que la federació encara no tracta les dones igual que els homes–, les futbolistes que entrena el suec Martin Sjögren han hagut de funcionar, més que mai, com un equip.

Això sí, el salt de qualitat que hauria suposat disposar d’una davantera del nivell de la Pilota d’Or es troba a faltar. De moment, Noruega ha marcat set gols en quatre partits, dos en pròpia porta i dos més des del punt de penal. Sigui com sigui, les escandinaves ja són als quarts de final de la competició i, aquest vespre, a les nou (Gol), s’enfrontaran a Anglaterra a l’estadi Océane de Le Havre, buscant un lloc en la semifinal i una revenja del que va passar ara fa quatre anys, en els vuitens el mundial del Canadà, quan les angleses les van eliminar per un ajustat 1-2.

Experiència i solvència

Dues de les cinc dianes amb cognom noruec d’aquest mundial les ha signat Isabell Herlovsen, la futbolista sobre la que ha recaigut la responsabilitat de fer la feina de Hegerberg que, amb 30 anys acabats de fer, presenta un notable full de serveis. Actualment juga en el Kolbotn, cedida pel Valerenga, a la primera divisió del seu país, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera. També, com Hegerberg, ha defensat la samarreta de l’Olympique de Lió i ha tingut una breu estada en el futbol xinès. A més, aquesta serà la seva quarta participació en una fase final mundialista. Experiència al servei de la seva selecció, a la qual va ajudar de manera decisiva a aconseguir la classificació per a aquest mundial, marcant un gol decisiu contra Holanda, i a la qual continua ajudant. Seu va ser, des del punt de penal, un dels dos gols de Noruega contra Corea, en la fase de grups, i seu va ser també l’únic gol de les escandinaves durant els 120 minuts de joc dels vuitens de final, contra Austràlia. Bona definidora, sempre ben situada a l’àrea i amb un instint golejador innat, ben segur que Herlovsen aquesta nit serà un dels principals perills per a la defensa anglesa.

Un altre maldecap per a les jugadores que entrena Phill Neville pot ser Caroline Graham Hansen, la companya d’atac d’Isabell Herlovsen. Ràpida, imaginativa i bona dribladora, la davantera del Wolfsburg alemany, de 24 anys, que està en l’agenda del FC Barcelona, convida a imaginar-se un atac demolidor si, a més de Herlovsen, tingués al seu costat la Pilota d’Or.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)