Internacional

Algèria, campiona per la mínima contra el Senegal

Copa d’Àfrica. Un gol de rebot, després d’un xut de Bounedjah en el segon minut de joc, va suposar el triomf de les ‘guineus del desert’

SENEGAL 0 ALGÈRIA 1

SENEGAL:Gomis; Gassama, Kouyaté, Salif Sané, Sabaly; N’Diaye (Diatta, 59’), Gueye; Sarr, Sadio Mané, Saivet (Diagné, 74’); Niang (Baldé, 84’).ALGÈRIA:M’Bolhi; Zeffane, Mandi, Benlamri, Bensebaini; Guedioura, Bennacer, Feghouli (Tahrat, 84’); Mahrez, Bounedjah (Slimani, 88’), Belaili (Brahimi, 83’).GOL:0-1 (2’) Bounedjah.ÀRBITRE:Alioum Alioum (Camerún). Targeta groga a Bensebaini, Belaïli, Gueye, Gassama, Mandi i Guedoira.PÚBLIC:Prop de 75.000 espectadors a l’Estadi Internacional del Caire.

Després de 29 anys, la selecció d’Algèria va tornar a guanyar la copa d’Àfrica. Ahir a la nit, al Caire, les guineus del desert en van tenir prou amb un gol matiner per imposar-se al Senegal en una final molt poc lluïda. Tot i la insistència de l’equip senegalès, en el qual va participar el català Keita Baldé però no el blaugrana Moussa Wagué, la festa va ser per als algerians.

L’equip de Djamel Belmadi va trobar el gol sense haver d’imposar-se en el joc: no s’havia arribat al segon minut de partit quan un xut des de fora de l’àrea de Bounedjah va acabar amb la pilota a la xarxa després de topar en el central Salif Sané. La mala sort va obligar la selecció del Senegal a arriscar des del principi. Aliou Cissé va ordenar als seus homes que fessin pressió alta, però, tot i la despesa física que van fer, molt superior a la del seu rival, no van aconseguir l’empat. Un xut de Niang que va fregar l’escaire i un possible penal, poc abans del descans, van ser les oportunitats més clares que van tenir en la primera part.

En el minut 60, l’àrbitre va assenyalar penal per mans de Guedioura a l’àrea algeriana, però, després de consultar amb el VAR, va anul·lar la seva decisió. Des d’aleshores fins al final, el Senegal va mirar d’arribar a l’àrea algeriana tant com va poder, però l’encert del porter, Raïs M’Bolhi, escollit millor jugador del partit, i la falta de punteria dels lleons del Teranga van provocar que el marcador no es mogués.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)