1a divisió

La Lliga manté l’advertència a tres dels seus equips

LFP. La competició accepta el Granada a primera i el Màlaga i Las Palmas a segona però els insta a reduir la massa salarial fins al 2 de setembre, o si no, no podran inscriure jugadors

La Lliga va inscriure els 42 equips que, esportivament, s’han guanyat el dret a competir a primera i a segona divisió. Hi havia certs dubtes a causa de la impossibilitat del Granada, el Màlaga i Las Palmas per quadrar els comptes i adherir-se al límit salarial proposat per la Lliga, però la competició els ha admès amb la condició que superin les seves dificultats abans de tancar el mercat. Tots tres equips han aconseguit una moratòria presentant a la patronal un pla de reajustament dels comptes. La Lliga vol que no es produeixi un altre desastre com el que va portar el Reus a ser exclòs al final de la primera volta del curs passat i, per aquest motiu, controla de prop els equips.

El Màlaga i Las Palmas comparteixen la condició d’equips que van baixar de primera fa dues temporades i que el curs passat no van aconseguir tornar-hi. Durant la temporada 2018/19 van gaudir de molts més recursos i van poder mantenir bona part de l’estructura de primera divisió gràcies a l’ajut del descens com el que el Girona obtindrà aquesta temporada. Però amb aquests ingressos esgotats, tots dos clubs necessiten replantejar la seva despesa perquè casi amb el que demana la LFP. En el cas del Màlaga, la situació és preocupant perquè la direcció esportiva ja ha encarrilat diverses sortides que atorguen al club oxigen en aquest sentit, però el propietari del club, Al-Thani, les té congelades. D’aquesta manera, l’entitat només ha pogut incorporar un jugador en tot el mercat d’estiu (Okazaki), al qual no ha pogut inscriure encara.

Las Palmas ha presentat un pla de rebaixa salarial que afecta el 85% de la plantilla, fins a arribar a 7,5 milions de sostre salarial, de manera que ha de reduir deu milions d’euros la massa salarial. El conjunt canari tampoc ha pogut inscriure cap jugador fins al moment tot i que hi ajudarien les baixes de Rivera, Mateo i Lemos, que estan encarrilades.

El Granada, en canvi, que ha pujat a primera, ha estat castigat amb una reducció de quatre milions d’euros per irregularitats en un traspàs. El club, però, ha presentat ingressos que li han de permetre compensar-ho.

Què és el límit salarial?

En la temporada 2013/14 la Lliga de Futbol Professional (LFP) va iniciar un control econòmic sobre tots els clubs de primera i segona divisió. Aquest control avaluava els comptes de cada entitat per acabar limitant la seva despesa en els jugadors de manera que la seva economia fos sostenible. D’aquesta manera, la Lliga volia evitar que els clubs s’endeutessin i paguessin sous i traspassos per sobre de les possibilitats de cada associat. Aquest límit ha collat, històricament, els equips catalans de segona, com ara el Sabadell o en el cas més sagnant el Reus el curs passat, que va haver de deixar lliures diversos jugadors que havia fitxat perquè la LFP no els va deixar inscriure. Els roig-i-negres van acabar baixant administrativament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)