1a divisió

LaLiga vol inhabilitar Rubiales i la RFEF respon amb querella

Cas Horaris. Tebas al·lega que s’ha produït un “abús d’autoritat” per part del president de la federació i que s’ha falsejat una prova presentada en la vista oral. La rèplica, una querella contra ell per calúmnies

Continua la guerra oberta entre LaLiga i la federació pel cas dels horaris dels partits de primera i segona divisió. Tots dos organismes es van tornar a veure les cares al jutjat mercantil número 2 de Madrid en una vista oral que va durar més de tres hores i que va estar presidida pel magistrat Andrés Sánchez Magro. Res en ferm. No hi ha resolució. Caldrà esperar.

Compàs d’espera i més llenya al foc amb la petició d’inhabilitació del president de la federació, Luis Rubiales; el secretari general, Andreu Camps, i la jutgessa única del comitè de competició, Carmen Pérez, presentada per LaLiga davant el Consell Superior d’Esports (CSD). La denúncia, que va ser interposada després que el 26 de juliol passat Carmen Pérez resolgués a favor de la federació, va ser confirmada per fonts de la mateixa RFEF després de la vista oral celebrada ahir. LaLiga al·lega que Rubiales, Camps i Pérez han comès “abús d’autoritat” en tot aquest divorci.

També la RFEF dispara amb bala, i no ha dubtat a defensar-se. Després que se sentís ultratjada i fos acusada per Tebas de manipular una de les proves presentades en la vista oral, la federació va decidir també ahir anunciar, a través d’un comunicat oficial, que presentarà una querella per calúmnies contra el president de LaLiga. Avui (12.30 h) la federació farà una compareixença pública a Las Rozas per donar més detalls.

Pel que fa a la resolució de si finalment hi haurà futbol professional els divendres i dilluns, tal com confia LaLiga, o si per contra la jornada quedarà reduïda als caps de setmana, caldrà esperar com a màxim fins dilluns. No serà fins aleshores que se sabrà si el magistrat Andrés Sánchez Magro accepta o no la cautelar presentada per LaLiga. Potser fins i tot hi podria haver una resposta abans. En tot cas, el jutge disposa d’un màxim de cinc dies per dictar sentència.

Tots els clubs del futbol professional estan a l’expectativa de la decisió final, en especial el Barça i l’Athletic, amb el partit de San Mamés a la cantonada i encara res oficial.

Una de les veus implicades en tot aquest assumpte com és el cas del president de Mediapro, Jaume Roures, va declarar ahir com a testimoni que “si a l’aficionat li donem menys possibilitats d’accedir al nostre producte, l’estem perjudicant”. “Nosaltres competim contra altres mercats d’oci que no tenen a veure amb el futbol. Que hi hagi partits els quatre dies permet equiparar l’audiència dels bars amb la de les llars. D’aquesta manera creixem els operadors i el futbol espanyol. A més, que es jugui els dilluns o divendres és bo per fidelitzar els aficionats, perquè l’aficionat no és només el que va a l’estadi, és també el que veu el futbol per la televisió.” “No es poden canviar les regles del joc a mig partit. És una cosa que no es pot fer perquè no és seriós i perdem tota la credibilitat com a esport i com marca Espanya. Si no hi ha futbol els divendres i els dilluns calculo que els operadors podrien pagar un 30% menys del que hi ha negociat”, explicava ahir.

Qui també s’ha definit en les últimes hores a favor de la continuïtat del model actual és el president del Vila-real, Fernando Roig: “No jugar partits els divendres i els dilluns seria de bojos. Seria una ruïna per a tots.”

CONFLICTE VIU

Celebrada ahir la vista oral sobre el tema dels horaris, ara LaLiga i els clubs esperen

A L’EXPECTATIVA

El magistrat Andrés Sánchez Magro té cinc dies per dictar una resolució ferma

COMPAREIXENÇA

La federació ha convocat una roda de premsa per avui a Las Rozas (12.30 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)