1a divisió

El jutge comença a decantar la balança en favor de la FEF

1a divisió. El magistrat estableix, com a mesura cautelar, que els partits de la lliga es poden disputar els divendres però no els dilluns. L’Athletic-Barça, doncs, no canvia d’hora

El titular número 2 del jutjat mercantil de Madrid va optar per una solució salomònica, que en realitat dona com a vencedora la FEF, autoritzant els partits de primera i segona divisió en divendres i prohibint els del dilluns. D’aquesta manera, per a la primera jornada de lliga el xoc entre l’Athletic Club i el Barcelona es manté en l’horari establert: divendres 16 a les 21 h. La mesura presa pel jutge, però, és cautelar ja que encara haurà de decidir sobre el fons de la qüestió: si la Lliga té potestat per posar els horaris.

La federació se sent guanyadora en aquesta primera batalla i va mostrar ahir la seva satisfacció respecte a la decisió del jutge. “Ens sentim molt feliços, és un dia històric per al futbol. S’ha complert la nostra posició i amb això el nostre compromís amb les aficions de desterrar els dilluns del nostre futbol”, afirmava el president de la FEF, Luis Rubiales, després de saber la decisió: “A partir d’ara la federació haurà d’autoritzar qualsevol canvi que proposi la Lliga [pel que fa als horaris]. És un moment per alegrar-se per a tothom: les aficions, els clubs i els futbolistes.”

Rubiales volia concentrar tot el futbol de primera i segona divisió en el cap de setmana tot i que, com havia admès públicament, estava obert a negociar amb la Lliga la possibilitat de jugar els divendres. La Lliga, en canvi, no en volia saber res.

CAUTELAR

El jutge ara ha de decidir si la Lliga té potestat a l’hora de posar els horaris

ELS DILLUNS NO

La FEF volia el futbol en cap de setmana tot i que podia negociar pel divendres

RUBIALES

“És un dia històric. S’ha complert el compromís amb les aficions”

La Lliga vol tranquil·litzar les operadores

La Lliga volia mantenir la potestat de posar els horaris a causa dels acords multimilionaris a què ha arribat amb les operadores de televisió nacionals i internacional, les beneficiades del futbol de primera i segona fora del cap de setmana. Per aquest motiu, la LFP va anunciar que no hi està d’acord i que presentarà un recurs d’apel·lació. Tot i això, la principal preocupació dels clubs és satisfer els contractes amb les operadores de televisió que s’han mostrat contràries a concentrar el futbol en franges horàries úniques: “La Lliga garantirà a les operadores de televisió deu franges horàries sense concentrar i aconseguirà satisfer la majoria d’aficionats nacionals i internacionals.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)