1a divisió

Acaben patint en un partit que feia pinta de golejada

1a divisió. El Real Madrid se’n va al descans guanyant per 3-0, però el Llevant s’acosta fins al 3-2 i provoca els xiulets del públic del Bernabéu

R. MADRID 3 LLEVANT 2

R. MADRID:Courtois; Carvajal, Varane, Ramos (Militão, 60’), Marcelo; Casemiro (Hazard, 60’), James, Kroos; Lucas Vázquez, Benzema (Jovic, 83’) i Vinícius.LLEVANT:Aitor Fernández; Duarte (Melero, 67’), Vezo, Postigo; Miramón, Campaña, Vukcevic (Bardhi, 56’), Rochina (Roger, 67’), Clerc; Mayoral i Morales.GOLS:1-0 (25’) Benzema. 2-0 (30’) Benzema. 3-0 (40’) Casemiro. 3-1 (49’) Borja Mayoral. 3-2 (75’) Melero.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea (basc). Targetes a Casemiro, Lucas Vázquez, Vezo i Clerc.PÚBLIC:60.401 espectadors al Santiago Bernabéu.

Migdia de pluja sobre el Bernabéu i triomf inesperadament ajustat del Real Madrid sobre el Llevant, després que els blancs dibuixessin una golejada en la primera part. Benzema, autor d’un doblet que el situa com a màxim golejador de la lliga, va ser el millor d’un partit en què va debutar Eden Hazard.

La primera ocasió la van tenir els visitants, en una rematada de l’exmadridista Borja Mayoral, però de seguida l’equip de Zidane va aconseguir el control del partit. La pressió del mig del camp va ofegar la sortida de pilota dels homes de Paco López i les oportunitats es van succeir a l’àrea d’Aitor Fernández. Lucas Vázquez va enviar una pilota al pal, i Kroos i Benzema van posar a prova el porter granota, abans que, en el minut 25, el davanter francès obrís el marcador en rematar amb el cap, de manera impecable, una centrada de Carvajal.

No havien passat ni cinc minuts quan el 9 madridista tornava a veure porta: James el va assistir, aprofitant una badada de la defensa, i no va perdonar, xutant amb la cama esquerra. Abans del descans, Casemiro, a passada de Vinicius, signava el tercer gol del Madrid i deixava el partit mig sentenciat.

Això semblava, si més no. L’arrencada de la segona part, però, va suposar un seriós avís per als madridistes: Mayoral va marcar en el primer xut blaugrana entre els tres pals i, poc després, una errada de Carvajal va regalar una clara ocasió al Llevant que va fer xiular la graderia. Mentrestant, Benzema anava a la seva i enviava una pilota al pal en una gran acció.

A falta de mitja hora Zidane va retirar Casemiro per fer debutar Hazard. El belga va oferir espurnes d’una qualitat inqüestionable, però el Madrid va perdre consistència al mig del camp i ho va pagar. Així, en el minut 75 Melero clavava el 3-2 en una acció de córner i posava l’ai al cor a l’afició merengue, que tornava a protestar, i Courtois evitava l’empat a tres en el temps afegit, en refusar miraculosament una rematada de Vezo. Quan De Burgos Bengoetxea va xiular el final, el Santiago Bernabéu va respirar alleujat.