Internacional

El River es guanya el dret a repetir

Futbol. El triomf sobre el Boca Juniors classifica, novament, per a la final de la Libertadores els Millonarios que podran reeditar el títol un any després com han fet només sis clubs en la història

El River Plate va suar sang ahir a La Bombonera però es va classificar per a la seva setena final de la Copa Libertadores. El Millonarios van fer bo el 2-0 del duel d’anada a la Monumental i van deixar al voral el Boca convertint-se, novament, en un malson per a l’afició Xeneize. 1-0 va guanyar ahir el Boca amb diana d’Hurtado. Com l’any passat que van guanyar-li la famosa final que va disputar-se (el duel de tornada) al Santiago Bernabéu. No veu la llum l’afició de Boca en la competició continental on fa anys que no troben el camí per aixecar el seu setè títol i cada vegada enyoren més les generacions que van guanyar les sis Libertadores que té Boca al palmarès. A més, els Xeneize veuen com el Muñeco Gallardo, des que va agafar les regnes del River Plate, els amarga la vida. Una vegada i una altra. Fins a cinc duels en copes continentals i domèstiques han guanyat els Millonarios des que Gallardo seu a la banqueta del River. Només li faltava fer-ho a la Bombonera com ho va fer ahir. “La felicitat no m’entra al cos”, va dir el Muñeco després del duel de la matinada passada.

Al River, que ha alçat quatre Libertadores, se li apareix en l’horitzó un repte il·lusionant: repetir un any després. Com ho va fer el Peñarol uruguaià en les primeres dues edicions del torneig continental. I com ho van fer anys més tard el Santos, l’Estudiantes, l’Independiente, el mateix Boca Juniors i el Sao Paulo. Perquè els Millonarios ja han deixat petjada amb el Muñeco Gallardo de director d’orquestra. Però, ara li volen posar la cirereta al pastís fent una cosa que el River mai ha aconseguit. Davant hi tindrà el guanyador del Flamengo-Gremio (avui, 2:30h) amb un 1-1 de l’anada.

La final, novament, a l’aire

Els incidents entre aficions del Boca i del River en el duel que decidia el títol continental la temporada passada va obligar a disputar el partit de tornada al Santiago Bernabéu. Enguany, la final també està en entredit. La situació política que viu Xile fa que el partit no sigui segur que es pugui disputar a Santiago el dia 23 de novembre. La Conmebol té claríssim que no repetiria a Madrid en cas que no es pogués disputar al Nacional de Santiago, tampoc a Brasil ni Argentina. L’opció més possible seria Paraguai.

Sigui com sigui, el River de Gallardo tindrà molts números de guanyar-la si entren en joc els precedents: els Millonarios han guanyat 10 de les darreres 13 finals que han disputat. Fàcil de dir però complicat de fer per a un equip que vol seguir fent història i que vol entrar a l’elenc d’equips que han guanyat dos anys seguits la Libertadores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)