Internacional

El naixement d’un clàssic

Premier League. Joe Gomez i Raheem Sterling porten la tensió del Liverpool-City a la concentració anglesa i Gareth Southgate decideix excloure l’extrem del conjunt de Manchester

Els noisy neighbours, com un dia Sir Alex Ferguson en to de sorna va definir el Manchester City, cada dia són més sorollosos. Tant com per, en època de penúries, robar protagonisme al United en la seva rivalitat històrica entre Liverpool i Manchester. El blau cel s’ha colat entre els vermells per forjar una era en què les idees de Pep Guardiola i Jürgen Klopp són el segell identitari de la Premier i en què la fricció entre tots dos comença a deixar cicatrius.

Com l’esgarrapada a l’ull que va lluir ahir en l’entrenament de la selecció anglesa el defensa del Liverpool Joe Gomez, fent visible l’enfrontament que va mantenir amb l’extrem del City Raheem Sterling durant la jornada de dilluns a la ciutat esportiva de Saint George’s Park, situada entre Birmingham i Derby. Allà, els dos futbolistes van reproduir les escenes de tensió que es van viure sobre la gespa d’Anfield, on es van encarar després d’una acció. “Malauradament, les emocions del partit de diumenge encara estaven molt tendres i no es van saber separar les qüestions de club de les de l’equip nacional”, va reconèixer posteriorment el seleccionador anglès, Gareth Southgate, que tot i l’intent de fer d’intermediari de Jordan Henderson, capità del Liverpool i amic de Sterling, va decidir ahir prescindir del futbolista del Manchester City per al partit de demà al vespre contra Montenegro, amb Anglaterra líder del seu grup però amb la República Txeca i Kosova seguint-la de prop.

Abans de saber que quedaria inhabilitat per enfrontar-se al conjunt balcànic, Sterling va emetre un comunicat a través d’Instagram per intentar treure ferro a l’assumpte. “Estem en un esport en què les emocions ens acceleren i jo no tinc cap problema a admetre que hi ha vegades que a mi m’arrosseguen. Entre en Joe i jo hi ha hagut un assumpte que no ha durat més de 5 o 10 segons i crec que el millor és mirar endavant i no fer-ho més gran del compte”, va argumentar el futbolista d’origen jamaicà, format precisament al Liverpool si bé no va arribar a coincidir amb Gomez (va fitxar pel City el mateix any en què el Liverpool fitxava el defensa procedent del Charlton).

Tot i saber que no jugarà en el partit imminent contra Montenegro, Sterling sí que es va entrenar ahir a les instal·lacions de la federació anglesa amb l’objectiu d’estar disponible diumenge contra Kosova, on serà indultat.

Renúncia a una peça clau

Després de la gran participació en el mundial de Rússia i immers a acabar d’assegurar l’accés a la pròxima Eurocopa, Anglaterra renuncia demà a un dels futbolistes més en forma de tot el país i una peça clau en el camí que està fent l’equip de Gareth Southgate cap a l’europeu. I és que en tan sols sis enfrontaments de la fase de classificació, l’extrem del Manchester City ha gestat 16 dels gols que ha marcat el conjunt dels tres lleons; ha marcat ell mateix vuit dianes i ha fet vuit assistències. Absent demà de Wembley, Sterling ha participat en el 61% dels gols de la selecció anglesa en el camí cap a l’europeu.

EL PROTAGONISTA

Sovint em deixo dur per les emocions. Però hem de mirar endavant i no fer-ho més gran
Raheem Sterling
INTERNACIONAL ANGLÈS

JUGADOR CLAU

Sterling ha participat en el 61% dels gols dels ‘tres lleons’ en el camí cap a l’europeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)