Internacional

Robert Moreno s’acomiada sense fer sang

Internacional. Després de signar la liquidació amb la federació espanyola, l’entrenador català evita la confrontació en el seu comunicat de comiat

Robert Moreno ha marxat sense fer soroll. Ahir s’esperava que respongués a la roda de premsa que Luis Rubiales i Francisco Molina van fer dimarts, en què el president i el director esportiu de la federació espanyola van voler justificar la sortida del tècnic català de la banqueta de la selecció espanyola i el retorn de Luis Enrique, però no va ser ben bé així. Qui ha estat seleccionador espanyol durant els últims cinc mesos, en els quals ha tancat la classificació del combinat estatal a l’Eurocopa 2020, va manifestar-se a través d’un comunicat, que es va fer públic pocs minuts abans de les vuit del vespre, en el qual va defugir la possibilitat d’una guerra de declaracions. “Valorar les meves últimes hores en el càrrec o, fins i tot, els últims dies, només serviria per entrar en una espiral de retrets i justificacions per cadascuna de les parts. No ho faré. No hi veig cap sentit”, s’hi pot llegir. “Tinc la consciència tranquil·la. És impossible agradar a tothom, però us dic sincerament que respecto a tots i totes les opinions”, sentencia.

En el to moderat del comunicat de Robert Moreno hi podria tenir molt a veure l’acord per a la liquidació del seu contracte, al qual van arribar els seus advocats i la federació espanyola de futbol, en una reunió que es va celebrar ahir al migdia. Segons la cadena Cope, el tècnic, que percebrà al voltant de mig milió d’euros, hauria signat una clàusula de confidencialitat.

Entre línies

Alguna de les referències que Moreno fa a Luis Enrique, de qui s’hauria distanciat en els últims mesos, es presten a llegir entre línies. “Sempre he mantingut que soc un home de paraula, que no seria impediment en el cas que Luis Enrique decidís tornar a entrenar. Així ho he fet encara que hagi suposat la meva sortida”, diu. “Li desitjo el millor perquè les seves alegries seran les nostres”, hi afegeix. L’entrenador nascut a l’Hospitalet de Llobregat considera que la selecció espanyola s’hauria classificat igualment si el tècnic asturià no s’hagués vist obligat a plegar per la malaltia de la seva filla i, per altra banda, no s’oblida d’ell quan es mostra agraït als seus companys de staff: “No hauria estat possible per a mi desenvolupar aquesta tasca sense Luis Enrique, Rafel, Joaquim i Jesús.”

Quan fa referència a la seva relació amb la premsa, Moreno aprofita per subratllar quin ha estat el seu criteri a l’hora de triar els jugadors que ha seleccionat, quelcom que podria haver contribuït al seu distanciament de Luis Enrique. “Espero que em valoreu pel que he realitzat, no per qui soc. És el que jo he tractat de fer a la selecció amb els jugadors en cada convocatòria.” El tècnic també demana perdó perquè dilluns, després del partit, assabentat que no continuaria a la banqueta de la selecció estatal, no va atendre els mitjans de comunicació. “Les circumstàncies m’ho van impedir”, reconeix.

Finalment, Robert Moreno defineix amb molt d’encert el seu cas: “La meva experiència com a seleccionador absolut va començar i ha acabat d’una mateixa manera, amb sabor agredolç.” I no amaga el seu desig de continuar entrenant: “Estic preparat per afrontar el repte de liderar nous projectes.”

Tinc la consciència tranquil·la. És impossible agradar a tothom, però us dic sincerament que respecto a tots i totes les opinions
La meva experiència com a seleccionador va començar i ha acabat d’una mateixa manera, amb sabor agredolç
Valorar les meves últimes hores en el càrrec o, fins i tot, els últims dies, només serviria per entrar en una espiral de retrets i justificacions
No vull deixar de demanar perdó a qui se sentís ofès per no donar l’última roda de premsa. Les circumstàncies m’ho van impedir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)