Internacional

Rapinoe, De Ligt i Alisson també es coronen a París

Els altres premiats. La nord-americana guanya la Pilota d’Or femenina, l’holandès obté el trofeu Kopa al millor jugador menor de 21 anys i el brasiler rep el primer trofeu Yachine

A més de Messi, en la 64a gala de la Pilota d’Or també van triomfar Megan Rapinoe, guanyadora de la Pilota d’Or femenina; Matthijs de Ligt, guanyador del trofeu Kopa, al millor futbolista menor de 21 anys, i Alisson Becker, guanyador del primer trofeu Yachine, al millor porter. La nord-americana Megan Rapinoe és, doncs, la successora de la noruega Ada Hegerberg, després de superar en la votació dels corresponsals de France Football les altres 20 nominades, entre les quals hi havia Lieke Martens, del FC Barcelona, que no va viatjar a París. Rapinoe tampoc ho va poder fer, perquè va haver d’atendre diversos compromisos al seu país, però va enregistrar un missatge que es va poder veure al Teatre del Châtelet de París. La migcampista, de 34 anys, és la capitana de la selecció dels Estats Units i l’estiu passat va guanyar el seu quart mundial.

El trofeu Kopa, que es va entregar per primer cop en l’edició del 2018, va ser aquesta temporada per a Matthijs de Ligt, i el va entregar el guanyador anterior, Kylian Mbappé, després de fer-se una simpàtica selfie amb el presentador de la gala, Didier Drogba, amb la qual saldava un deute del passat. En tot cas, el premiat defensa de la Juventus es va mostrar especialment agraït amb l’Ajax, l’equip en què va jugar fins aquest estiu. “És el club en el qual em vaig fer gran; m’ha donat molt”, va dir. En la votació, feta pel selecte grup de futbolistes que alguna vegada han guanyat la Pilota d’Or, De Ligt va superar João Félix (Atlético de Madrid), Andriy Lunin (Valladolid), Samu Chukwueze (Vila-real), Moise Kean (Everton), Jadon Sancho (Dortmund), Matteo Guendouzi (Arsenal), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Vinicius (Real Madrid) i Kang-in Lee (València).

Finalment, Alisson Becker va ser reconegut com el millor porter del món i va rebre el primer trofeu Yachine de mans d’un golejador: Robert Lewandowski. Aquest premi el va decidir la votació de 176 periodistes, corresponsals de France Football, amb un representant per país. El porter del Liverpool, campió d’Europa amb el seu equip i d’Amèrica amb la seva selecció, va quedar per sobre de Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Marc-André ter Stegen (Barcelona), Samir Handanovic (Inter), Hugo Lloris (Tottenham), Manuel Neuer (Bayern), Ederson Moraes (Manchester City), André Onana (Ajax) i Wojciech Szczesny (Juventus).

RAPINOE

No va poder assistir a la gala, però va enregistrar un missatge

DE LIGT

Es va mostrar agraït amb l’Ajax: “És el club en què em vaig fer gran; m’ha donat molt”

ALISSON

La temporada passada va guanyar la Champions i la copa Amèrica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)