1a divisió

Cada setmana pesa més

2a divisió B. El Llagostera ja encadena onze jornades sense guanyar, la pitjor ratxa que ha viscut en la categoria, i cada jornada que passa s’accentuen els símptomes de la mala dinàmica

Perdre 3-2 un partit que guanyaves 1-2 en el minut 80, com li va passar al Llagostera al camp del Barça B diumenge passat, es pot explicar quan l’equip està immers en una mala dinàmica de resultats. I és que, llavors, el mínim contratemps et deixa fora de combat. Per al Llagostera, la llosa de la mala dinàmica s’està fent cada vegada més gran i més visible, perquè en les últimes setmanes els punts s’estan escapant de les mans cada vegada per detalls més concrets. Al camp de l’Hèrcules (0-0), la victòria no va arribar per un gol anul·lat per fora de joc en l’últim sospir; contra l’Oriola a casa, tot i acabar empatant, els llagosterencs van pagar molt car un mal inici encaixant en el primer minut de l’enfrontament (1-1), i el cap de setmana passat la remuntada del filial del Barça hi va posar el colofó.

La pitjor ratxa

Com aquell que no vol la cosa, les jornades sense guanyar del Llagostera ja s’han enfilat a onze. És, de llarg, la pitjor sèrie sense victòries dels llagosterencs en la seva experiència en la categoria de bronze, i és que en les cinc temporades que hi havien jugat havien estat, com a molt, vuit jornades sense guanyar. Els va passar en l’estrena, la temporada 2011/12, i en la del retorn després de l’aventura a 2a A, en la campanya 2016/17.

Onze jornades sense guanyar són moltes. Són exactament les mateixes que com a màxim ha estat l’Oriola, el cuer de la lliga, sense guanyar, i això que només ha celebrat quatre victòries en tot el curs. Només hi ha un equip que ha estat més d’onze jornades sense guanyar, el València Mestalla. I és que el filial valencianista viu una ratxa encara pitjor, amb catorze jornades sense celebrar una victòria –l’última va ser al novembre–, que encara es poden allargar. En aquest sentit, l’única bona notícia per al Llagostera és que el Mestalla és només un dels tres equips que té per sota i que passen per un moment nefast de resultats, perquè l’Eixea també fa set partits que no guanya i el Badalona, nou.

El municipal, clau

Si una cosa està clara és que la reacció, en forma de victòria, ha d’arribar. I com abans sigui, millor. En aquest sentit la primera possibilitat per als llagosterencs serà aquest dissabte al municipal en la visita de l’Andorra, que precisament va sortir del seu pitjor sotrac de la temporada –vuit partits sense guanyar amb quatre empats i quatre derrotes– en l’últim partit contra l’Oriola (2-1). L’esperança dels d’Oriol Alsina és que contra el conjunt del Principat es torni a fer fort el municipal, l’escenari preferit dels llagosterencs –tot i que aquesta temporada estan aconseguint molt bons resultats a fora–, que en les últimes jornades s’està quedant sense poder celebrar una victòria. De fet, després de guanyar quatre dels nou primers partits com a local, el Llagostera no ha pogut guanyar en els últims sis partits a casa, set si es té en compte el partit de copa contra l’Haro, que va acabar amb derrota i eliminació en la pròrroga (0-1).