Internacional

En la Premier ja s’estudia coronar campió el Liverpool

Lliga anglesa. Sense un protocol definit per a casos com l’actual, sembla que no hi hauria oposició a donar el títol als de Jürgen Klopp, líders amb 25 punts d’avantatge respecte al segon

Serà una de les decisions que hauran de prendre totes les grans lligues. Sense protocols d’actuació en casos com l’actual, en alguna d’aquestes el debat estarà obert. Si no es poden acabar els campionats per culpa de la pandèmia del coronavirus què cal fer? Moltes lligues ho estan estudiant i encara no han pres cap decisió definitiva però poques aposten per deixar el campió vacant. Un dels campionats que sembla que ja té la decisió presa bastant avançada és l’anglès. Segons va informar el diari Telegraph hi ha moltíssimes possibilitats que el Liverpool sigui coronat com a campió de la lliga després de trenta anys. No és oficial ni cap dirigent de la Premier s’ha definit, però un alt directiu del conjunt anglès va explicar que no hi hauria gaire oposició entre els altres clubs per atorgar-los el campionat. S’ha de recordar que el Liverpool té 25 punts d’avantatge respecte al segon classificat, el Manchester City, així que la decisió és força justa perquè difícilment el podrien atrapar. De fet, en funció dels resultats, els de Jürgen Klopp s’haurien proclamat campions abans que acabés la temporada.

En principi, la lliga anglesa estarà aturada fins al proper 4 d’abril però si no hi ha una aturada en sec de la propagació del coronavirus és molt possible que aquell dia la competició no es pugui reprendre. Si això passa, caldrà veure què passa amb els equips de la zona baixa. En la lliga anglesa són tres els equips que perden la categoria i quan es va aturar la competició fins a cinc equips estaven en una situació similar per perdre la categoria: Norwich City, Aston Villa, Bournemouth, Watford i West Ham. Una de les coses que s’està estudiant, segons la informació del Telegraph és decretar una temporada sense descensos i per tant deixar-la com està. Una de les alternatives que també es preveu és que pugin els dos equips líders de la segona anglesa, Leeds i West Bromwich, i que la lliga passi a ser de vint-i-dos equips la temporada vinent.

En la lliga escocesa també estan debatent què fer i la intenció és seguir aquest model anglès per resoldre aquesta problemàtica. En aquest cas, el Celtic té un avantatge de 13 punts respecte al seu etern rival, el Glasgow Rangers.

Són dies complicats per als responsables de les competicions i les federacions, però tenint en compte l’escenari actual i la incertesa que hi ha caldrà prendre algunes decisions, per dures que siguin.

LA CUA

S’apostaria perquè sigui una temporada sense descensos de categoria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)