1a divisió

Aturats fins a nova ordre

A casa. Onze equips de primera, entre els quals el Barça i l’Espanyol, i set de 2a A han anul·lat les sessions col·lectives i han preparat plans personalitzats

“Des de la federació entenem que la prioritat és la protecció dels futbolistes, entrenadors, àrbitres i tot el personal dels clubs i membres implicats en les competicions. Per aquesta raó recomanem encaridament que tots els clubs suspenguin tots els entrenaments col·lectius mentre no hi hagi competició oficial”, diu la circular que divendres la federació espanyola va enviar a tots els clubs espanyols. Arran d’aquesta crida del màxim organisme del futbol de l’Estat, 11 equips de primera i set de segona divisió A han aturat tota l’activitat esportiva dels seus primers equips de la pròxima setmana, i en la majoria dels casos fins al 23 de març, quan de moment està previst que tornin les competicions.

Més enllà del Madrid, el Leganés i l’Alavés, que s’han vist obligats a prendre aquestes mesures pels casos de Covid-19 que pateixen membres del seu entorn més proper, la resta d’equips han assenyalat la responsabilitat social i col·lectiva com a principal motiu d’aquesta decisió. Un dels primers a aturar-ho tot va ser el Barça, després de la reunió de divendres amb Josep Maria Bartomeu i els doctors Jaume Padrós i Antoni Trilla. Amb el pas de les hores l’han anat seguint la resta d’equips, que tot i haver anunciat inicialment que dilluns o dimarts es reincorporarien als entrenaments han apostat per acabar aturant-se. És el cas, per exemple, de l’Espanyol, que ja va suspendre prematurament l’estada a Navata. “Volem protegir la carrera futbolística dels nostres futbolistes i dels de la resta de la lliga davant una malaltia els efectes de la qual no coneixem gaire”, reflexiona el vicepresident de l’Espanyol, García Pont.

Per a tots aquests equips que han aturat la seva activitat, ja sigui fins a nova ordre o de moment fins al 23 de març, els clubs han organitzat reunions amb doctors especialitzats per explicar les mesures de prevenció que han de seguir els jugadors durant aquestes setmanes. En aquest sentit, una de les més repetides i, en alguns casos, obligada és que els jugadors no es moguin de la seva ciutat. A més, per no perdre del tot la forma, els clubs han preparat plans d’entrenament i nutrició específics per a cada jugador.

PREVENCIÓ

1a divisió
ALAVÉS
BARÇA
CELTA
ESPANYOL
LEGANÉS
LLEVANT
MADRID
OSASUNA
SEVILLA
VALÈNCIA
VALLADOLID
2a divisió A
DEPORTIVO
EXTREMADURA
LAS PALMAS
LUGO
SPORTING
TENERIFE
SARAGOSSA
Tots han rebut instruccions i es recomana als jugadors evitar desplaçaments
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)