1a divisió

La tornada, al congelador

Crisi del coronavirus. Se suspenen totes les competicions de futbol professional fins que les autoritats governamentals decretin que no hi ha cap mena de perill per a la salut pública

L’estat d’alarma ampliat fins a l’11 d’abril ha tornat a fer estripar qualsevol mena de programació futbolística. Fa només alguns dies, el president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, ja feia estimacions per tornar a jugar la competició al maig. La realitat canvia els calendaris i la patronal del futbol i la Federació Espanyol de Futbol s’han reunit en la comissió de seguiment per posar la tornada del futbol professional al congelador. El sentit comú s’ha imposat i la salut ha d’estar per sobre dels interessos econòmics. Així, doncs, la comissió va emetre ahir un comunicat en què anuncia la suspensió del futbol estatal fins que les autoritats considerin que es poden tornar a fer esdeveniments esportius sense perill per a la salut pública. Un ajornament causat per la crisi del coronavirus que ara no té cap data concreta de retorn. “La suspensió de les competicions professionals de futbol fins que les autoritats competents del govern estatal i de l’Administració General de l’Estat considerin que es poden reprendre i això no comporti cap risc per a la salut”, explicava el document compartit pels dos organismes ahir al matí.

La comissió s’’havia de reunir demà, data fins a la qual s’havia acordat la primera suspensió, per valorar la situació provocada per l’epidèmia i decidir què es feia amb les competicions. Finalment, després de l’ampliació de l’estat d’alarma anunciada pel govern per un termini de 15 dies més, LaLiga i la RFEF van decidir no posar-se una data de tornada i esperar que se solucioni la situació i obtinguin llum verd de les autoritats. “Tant l’RFEF com LaLiga volen mostrar el seu major agraïment públic a tots els qui dediquen els seus principals esforços per prestar els serveis essencials als espanyols i també desitgem mostrar el nostre més sincer record per a tots els morts i una entranyable abraçada del món del futbol per a totes les famílies que estan perdent éssers estimats”, s’afegia al comunicat.

Aquesta decisió afecta la primera divisió i la segona divisió, és a dir, tot el futbol de categoria professional, tant masculí com femení. La segona divisió B també s’ha afegit a aquesta situació d’aturada general i en les hores vinents s’hi afegiran la resta de les categories del futbol estatal a instàncies de la federació espanyola, que ha instat totes les territorials a adoptar les mateixes mesures de precaució davant l’epidèmia.

En definitiva, la salut passa per davant del futbol i el seu component econòmic. El dia de retorn del futbol als estadis d’arreu de l’Estat és imprevisible i posar-hi una data concreta no té cap sentit, com tampoc definir si el que resta de competició es podrà tornar a jugar.

LaLiga i suport als ERTO.

La patronal del futbol va emetre ahir un comunicat en què donava el seu suport als clubs que optin per fer un ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació) “a causa del considerable minvament de la seva activitat”. Es refereixen, principalment, als equips que hagin de fer un ERTO en les seves plantilles perquè no poden afrontar les despeses per la inactivitat forçosa per l’aturada de la competició. LaLiga també deixa clar en el seu comunicat que posarà a la seva disposició l’assessorament necessari per coordinar les peticions individuals dels clubs que ho sol·licitin per la manca d’ingressos.

Ajornades les finals europees

El futbol viu en un estat de canvi constant per l’epidèmia del Coronavirus. Si durant el matí era LaLiga i l’RFEF qui capgirava el guió de no posar cap data per reiniciar la competició domèstica per la tarda era el torn del màxim organisme continental: la UEFA que ha pres la determinació d’ajornar les dates de les finals de la Champions, Europa League i Champions femenina. Totes aquestes finals estaven programades per jugar-se aquest maig però ara mateix cap autoritat ni govern poden fer un calendari fiable de quan es podrà reprendre les competicions i de quina manera es jugarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)