1a divisió

Rubiales anuncia ajudes als clubs i estén la mà a LaLiga

Futbol. El màxim mandatari de la RFEF ofereix una línia de crèdit, a cost zero, de quatre milions d’euros als clubs modestos

El president de la federació espanyola de futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha anunciat una important línia de subvenció pels clubs de futbol, s’ha posat al servei de les autoritats davant la crisi del coronavirus i ha estès la mà a LaLiga. “És moment de sumar. Envio un missatge d’unió, confiança, rigor, prudència i disciplina. El futbol, modest i d’elit, ha de donar un missatge d’unió i solidaritat”, ha comentat. En una videoconferència, en la qual ha acceptat les preguntes dels mitjans de comunicació, Rubiales ha explicat que:

Competicions suspeses: “Totes les competicions es troben suspeses per complert. No volem fer càbales ni pensar en cap data de retorn. Prudència i responsabilitat. Quan arribi el moment, si s’ha de reprendre, es reprendrà.”

Informe mèdic: “He encarregat un informe a la cap medica de la federació perquè, conjuntament amb l’opinió de preparadors físics, ens digui quins són els terminis que s’han de marcar per retorn a la competició dels futbolistes i per saber quin espai de temps hi ha d’haver entre partit i partit.”

Mesures socials: “Posem l’hotel de la selecció espanyola a disposició de les autoritats. Com a hospital, per acollir familiars, pel descans dels metges. Els metges necessiten tota la nostra atenció, per això posem a la seva disposició fisios i psicòlegs. Hem guardat una important suma econòmica i hem obert un compte perquè altres federacions, el propi comitè olímpic, així com esportistes i patrocinadors, participin en un projecte d’investigació a llarg termini. Els investigadors d’aquest país tindran el compromís d’aquesta federació.”

Mesures per a l’àmbit laboral i econòmic: “En una línia de subvencions sense precedents complirem la nostra paraula. Totes les subvencions estan pagades i el mes d’abril, complirem també. Tant en el futbol com en futbol sala, les llicències seran gratuïtes i ajornarem el pagament dels deutes del futbol modest amb els jugadors. Les mateixes mesures s’aplicaran al futbol sala. Tots tindran una línia de crèdit de quatre milions d’euros. Un crèdit amb recursos de la federació, a cost zero i amb un termini de retorn de dos anys.”

Mà estesa a la LaLiga: “Tendim la mà al futbol professional, oferim a LaLiga la possibilitat de buscar un finançament pels clubs que tinguin problemes. Hi haurà clubs que no rebran al cent per cent els diners de la televisió. És moment de sumar, per això hem treballat en una línia de finançament de 500 milions d’euros.”

ERTOS: “Són un assumpte entre la patronal i els clubs. Nosaltres donarem la possibilitat als clubs no professionals d’una linia de credit a cost zero. El futbol professional viu molt dels drets de televisió i hi ha clubs que poden perdre molts milions d’euros. Això no passa en el futbol no professional. La manera de solucionar-ho és financiant.”

Futbol cada dos dies: “Jugar cada 48 hores de manera continuada no ho veiem viable. En l’última reunió que vam mantenir, hi va haver una proposta de LaLiga de jugar cada 48 hores. El president d’Afe va respondre que seria flexible davant d’aquesta possibilitat. A partir d’aquí ha tingut més importància l’estudi mèdic que hem encarregat.”

Més enllà del 30 de juny: “Està en estudi a tot el món, no tenim la resposta de com quedaran els contractes. Tant si es prorroguen com si no, tots els clubs estan en igualtat.”

Temporada en blanc: “Apostem perquè la temporada s’acabi. Hem de donar la possibilitat als clubs que poden pujar de guanyar-s’ho.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)