Internacional

La lliga italiana aprova una reducció general de salaris

Serie A. La reducció dels sous anirà d’un terç, en el cas que no es torni a jugar aquest curs, o d’un sisè si es reprèn la competició després de la pandèmia. La maniobra es fa per minimitzar unes pèrdues de 1.000 milions d’euros

La Lliga italiana ha aprovat, en una vídeo assemblea organitzada avui, una reducció del sou dels futbolistes d’un terç en el cas en el qual s’abandoni definitivament la temporada 2019-2020 i d’un sisè si es reprendrà la competició després de la pandèmia del coronavirus. La decisió ha estat aprovada de manera unànime pels presidents dels clubs de la Sèrie A en la reunió d’avui i així minimitzar unes pèrdues que poden tocar els mil milions d’euros,

“Les pèrdues s’hauran de contenir amb una reducció de les despeses, el principal pes de les quals per als clubs està representat pels salaris dels jugadors. La Lliga de la Sèrie A ha aprovat aquest dilluns de manera unànime, excepte el Juventus que ja va aconseguir un acord amb els seus jugadors, una línia comuna per a contenir l’impacte dels sous de jugadors, tècnics i directius”, diu el comunicat oficial de la lliga italiana. “Està prevista una reducció d’un terç del sou total anual brut, és a dir quatre mesos, en el cas que no es pugui reprendre l’activitat esportiva, i una reducció d’un sisè del sou total anual si es podran disputar en els pròxims mesos els partits que queden del curs 2019-2020”, afegeix la nota. “Els clubs definiran directament els acords amb els seus jugadors”, conclou la nota de la Lliga.

Cal recordar que aquesta decisió no afecta al Juventus Torí, que va ser el primer club a aconseguir, fa dues setmanes, un acord privat amb la seva plantilla per a no pagar el sou dels mesos de març, abril, maig i juny.

La Sèrie A ha reiterat la seva voluntat d’acabar la present temporada, que va ser interrompuda el passat 9 de març en la jornada 26, a causa del brot del coronavirus, que ja ha causat més de 15.000 morts al país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)