Més futbol

Tebas: “Considerem tornar el 28 de maig o el 6 de juny”

Futbol. El president de LaLiga revela a la premsa internacional les dates que es contemplen per reiniciar la competició

En una trobada telemàtica amb la premsa internacional, el president de LaLiga, Javier Tebas, ha revelat que les dates que, ara mateix, es contemplen per reiniciar les competicions estatals. “Ens plantegem la idea de tornar a jugar el 28 de maig o, alternativament, el 6 de juny o el 28 de juny. Amb aquestes dates, òbviament, hi ha temps per començar a entrenar de nou respectant el protocol de represa de l’activitat que hem dissenyat per a la lliga. Tanmateix, primer hem de veure què passarà en aquest mes d’abril. No ens agradaria anar més enllà del mes d’agost per acabar la temporada. És obvi que tot això afectarà el calendari de la propera temporada”, ha manifestat.

Quant a com es distribuirà el calendari de partits, el màxim mandatari de LaLiga ha explicat que: “Dues possibilitats estan sota consideració. El primer és jugar competicions estatals i internacionals al mateix temps. El segon, començar amb les estatals a principis de juny amb l’esperança de tancar al juliol, i després completar les copes europees entre juliol i agost.” Tebas no contempla la possibilitat de cancel·lar la temporada. “Volem acabar. Probablement a porta tancada. És curiós que els clubs que volen acabar la temporada siguin els de la part inferior de la lliga.”

Pel que fa a l’impacte econòmic que la crisi del coronavirus tindrà en el futbol, el president de LaLiga ha estat clar: “No acabar la temporada 2019-20 portaria una pèrdua quantificable en mil milions d’euros. Si acabem a porta tancada, el dany econòmic serà de 350 milions d’euros. Si poguéssim jugar amb el públic, les pèrdues seguirien sent de 150 milions d’euros. Pel que fa als drets de televisió a la Lliga, vam recaptar el 90% del total. Si ja no hem de jugar, a més de renunciar al 10% que falta, hauríem de tornar el 18% del que ja hem recaptat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)