Més futbol

ENRIC SABORIT

JUGADOR DEL MACCABI DE TEL-AVIV

“D’aquí a dues setmanes pot ser que ja entrenem”

“A Israel hi ha pocs casos i la situació està controlada”

“Queden deu partits i el que volem tots és acabar-los”

Enric Saborit (Barcelona, 27/4/1992), després de molts anys en l’Athletic Club, vivia la segona temporada de la seva aventura a Israel quan la pandèmia de coronavirus va obligar a aturar la competició amb el Maccabi de Tel-Aviv, el seu equip, defensant el lideratge.

Com viu aquests dies a Israel?
Estem a casa tancats i intentem sortir el mínim possible. Només per passejar els gossos, anar a comprar... El que és imprescindible. I a casa, amb la meva dona, mirem de passar l’estona com més entretinguts millor.
Quines mesures s’han pres al país?
Doncs més o menys les mateixes que a tot el món, i sobretot a Espanya. La gran diferència és que aquí tenim permís per sortir fins a cent metres de casa per fer un passeig, córrer una mica o el que sigui. Jo i la meva dona la veritat és que ens quedem el màxim possible.
Aquí arriben notícies sobre que els més ortodoxos no segueixen mesures per consideracions religioses... Ho ha viscut?
Sobretot ho he llegit. Al final és un tema de religions, però la policia d’aquí ho intenta controlar el màxim possible. Són un grup reduït de la població que intenta no fer cas, però crec que el millor és ser una mica responsable.
Personalment són dies durs? Se sent segur?
Estem tranquils i segurs a casa, entrenant-nos tots els dies una mica el que es pot. Al país en general només hi ha vuit o nou mil casos i la situació està bastant controlada. A veure si ara comença a baixar i aviat es recupera la normalitat.
S’ha plantejat tornar a casa?
Sí que ho vam estar parlant, però és impossible. Hi ha pocs vols i nosaltres no sabem si aviat començarem a entrenar-nos; així que hem d’esperar una mica a saber què passa amb el futbol per saber si podem tornar a casa o no.
La lliga es va aturar després de la fase regular. Hi ha la intenció de continuar?
Sí. Es parla d’intentar començar els entrenaments amb grups reduïts d’aquí a dues setmanes, o fins i tot el grup sencer segons com estigui la situació i el que digui el govern. La intenció és acabar els deu partits que ens queden, que és la lligueta amb anada i tornada, o com a màxim la possibilitat de jugar-ne només cinc a camp neutral. Això ja es veurà, però que es torni a jugar sí que es vol.
Com que la lliga regular ja estava, seria més fàcil donar la temporada per acabada?
Potser sí, però no crec que passi, perquè al final el que volem tots és jugar aquests deu partits que ens queden. Els clubs també estan a favor d’acabar la lliga i així ho han manifestat, així que suposo que pel bé de tots es decidirà acabar el que queda.
En general, com li va l’experiència a Israel ara que era el seu segon any?
La veritat és que estic molt content aquí. Al final les primeres setmanes d’estar aquí ens feia una mica de por per les informacions que reps del país, però la veritat és que hi estem molt bé. La vida és molt europea, podríem dir, i és veritat que hi ha un conflicte però aquí a Tel-Aviv estàs una mica allunyat de tot el que passa. Futbolísticament també estic molt content per com estan anant aquests dos anys d’experiència.
El futbol d’aquí, com és?
La veritat és que sorprendria a molta gent, perquè hi ha uns deu equips amb un nivell força bo, que intenten fer un joc vistós. El ritme sí que és una mica diferent al de la lliga espanyola i tàcticament, sobretot en l’aspecte defensiu, no es treballa tant com allà, però hi ha equips que lluiten per entrar a Europa, i es nota.
Es planteja tornar aviat a la lliga espanyola o té la intenció de continuar a Tel-Aviv?
Ara mateix tinc un any més de contracte però en el futbol mai saps què acabaràs fent. De moment aquest any que queda és per seguir aquí, i és que, com deia abans, estic molt content i jugant molt, que sempre és el que més vol un futbolista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)