Internacional

VÍCTOR ALIAGA

JUGADOR DEL NOVA GORICA (ESLOVÈNIA)

“L’experiència de jugar a Eslovènia era o ara o mai”

“Si hagués sabut que la pandèmia era tan greu, hauria demanat al club un permís per tornar a casa amb la meva família”

“Ara ja soc a l’estranger, agafaré el camí que sigui millor per a la meva carrera”

Aquí van ser més ràpids que en altres llocs i van prendre mesures de seguida. No hi ha tant pànic pel coronavirus

Sense dies de descans, Víctor Aliaga (Cerdanyola del Vallès, 1997) va passar d’acabar el curs amb el Cerdanyola a començar la pretemporada amb el Triglav de la primera divisió eslovena. El seu equip el va enviar cedit al Nova Gorica per al tram final de la temporada però després del seu debut tot es va aturar pel coronavirus.

Com ho porta?
Com tothom, m’imagino. Esperant que passi tot plegat i poder tornar a la rutina normal. No són unes vacances perquè faig exercicis pel meu compte i segueixo amb la meva rutina però m’ho prenc com un període de descans perquè aquesta temporada no he pogut tenir vacances.
Quina és la situació actual a Eslovènia quant a restriccions?
És molt més laxa. Al principi sortia a córrer i anava trobant gent passejant. Mires pel carrer i és cert que no veus gaire gent però tot és molt relaxat. Al cap i a la fi, aquí ens ha afectat perquè estem al costat d’Itàlia però no ha estat tan fort com a altres llocs.
I la percepció de la gent?
Aquí van ser més ràpids que en altres llocs i van prendre mesures de seguida; a més, la gent les va seguir de manera seriosa. Ara, ja ho dic, la gent surt, veus nens pel carrer i és tot més tranquil. No hi ha tant pànic.
Hi ha alguna previsió sobre quan tornaran les competicions?
En principi s’ha de reprendre tot però sota el meu punt de vista jo no ho faria i donaria per acabada la lliga. La primera divisió és una lliga de 10 equips; per tant, el millor seria que pugessin els dos primers de segona i que no baixés ningú; no suposa tampoc gaire diferència per a la temporada que ve. Jo tinc familiars que són grans i tinc ganes de tornar per estar amb la meva família.
Com està la lliga?
Tant en la primera com en la segona divisió, està tot per decidir. Un dels equips que estava en promoció de descens era el Domzale, que és un dels equips grans del país; i amb possibilitats de salvar-se no tindria sentit que els fessin baixar. Per això deia que l’escenari ideal per evitar injustícies i conflictes seria que pugessin dos equips de segona divisió i que l’any que ve la lliga fos de més equips.
En la lliga espanyola hi ha molt estira-i-arronsa sobre la tornada. A Eslovènia com s’ho estan prenent tots els agents?
Jo crec que, si fan baixar algú sense jugar, sí que hi haurà més conflictes però, si no, no crec que hi hagi cap problema.
Comentava que li ve de gust tornar...
És que a l’inici de la pandèmia no m’ho plantejava perquè no acabava de ser conscient de la gravetat de tot plegat. Aquí no consumeixo televisió perquè és en eslovè i no em va arribar la percepció de perill fins que va escalar. Si ho hagués sabut, hauria demanat al meu club tornar.
La lliga va quedar aturada just després del seu debut...
Havia vingut a un club que estava preparat per pujar a primera, en una bona dinàmica, amb companys espanyols i tenia moltes ganes, però tot va quedar aturat.
Com hi va anar a parar, a Eslovènia?
Vaig mantenir el contacte amb un entrenador de la Grama, Jordi Blanco, que viu aquí. Quan va acabar la lliga el curs passat, em va trucar i em va dir que si volia fer una prova amb el Triglav. Vaig acceptar però pensant que faria la prova, tornaria a casa i estaria un temps. Quan vaig arribar allà, els vaig agradar i em van dir que la pretemporada començava ja mateix. Em vaig quedar sorprès. Just acabava d’acabar la lliga en la tercera divisió amb el Cerdanyola i ara havia de començar un nou curs. Però vaig pensar que era una primera divisió, un lloc on mostrar-me, i que no ho podia deixar escapar. Era o ara o mai.
Quin tipus de joc hi ha?
És més dur. Demanen molta intensitat, molta lluita, i seria semblant a una tercera divisió d’aquí o segona B. És cert, però, que hi ha alguns jugadors molt i molt bons. En el Triglav, vaig jugar amb Alex Mertel, que ha jugat un mundial i una Eurocopa.
S’hi viu bé al país?
Molt tranquil. Nova Gorica és una mica més mediterrani i Triglav és molt bonic, amb molts paisatges, i s’hi viu molt bé.
Es planteja fer una carrera de rodamon?
Ja visc a l’estranger i no hi tindria cap problema. Agafaré el que sigui millor per a la meva carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)