Champions

Un estudi afirma que el Liverpool - Atlético va provocar 41 morts per coronavirus

Champions League. Les morts es van produir entre 25 i 35 dies més tard de la disputa del partit

Un estudi publicat pel Sunday Times i elaborat per ‘Edge Health’, la institució que analitza dades del Servei Nacional de Salut Britànic (NHS), conclou que el Liverpool - Atlético de Madrid disputat el passat 11 de març, en el qual van viatjar prop de 3.000 aficionats de l’equip madrileny, va provocar 41 morts addicionals per coronavirus. El xoc, corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Champions, va classificar per a la següent fase a l’equip de Diego Simeone, que va guanyar 2-3 a Anfield.

L’informe elaborat per ‘Edge Health’ afirma que les 41 morts addicionals que va poder provocar el Liverpool - Atlético es van produir entre 25 i 35 dies després. L’11 de març Espanya tenia 640.000 casos positius i, segons càlculs de l’Imperial College de Londres i la Universitat d’Oxford, hi havia 100.000 contagiats a Gran Bretanya.

El duel es va disputar dos dies abans que el president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, decretés l’Estat d’Alarma i va provocar controvèrsia en un sector de l’opinió pública britànica, que va demanar que es jugués sense públic i a porta tancada.

En aquest sentit, el director de salut pública de Liverpool, Matthew Ashton, va assegurar el passat 3 d’abril que la disputa d’aquest partit va ser un “error” i ha apuntat que l’augment de casos a la seva ciutat va poder estar relacionat amb el duel entre els dos equips. Per la seva banda, l’alcalde de Liverpool, Steve Rotheram, va sol·licitar el 23 d’abril una investigació per esbrinar les raons per les quals es va jugar el partit i la seva incidència en la propagació del coronavirus a la ciutat anglesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)