1a divisió

L’adeu de l’imant de títols

1a divisió femenina. Sonia Bermúdez, la màxima golejadora de la història del Barça, anuncia la seva retirada als 35 anys

  • Sonia Bermúdez, en la seva època al Barcelona ORIOL DURAN.
  • VÍDEO: Gol de Bermúdez amb el Barça

El palmarès del Barça no es pot entendre sense l’aportació de Sonia Bermúdez que ha anunciat la seva retirada del món del futbol. La davantera madrilenya s’ha acomiadat dels terrenys de joc als 35 anys deixant enrere una carrera de més de 20 anys marcada pel seu palmarès amb nou lligues i tres copes.

En el camí de Bermúdez queden reflectits els signes del temps en el futbol d’elit femení a Espanya començant per l’amateurisme salvatge en els temps previs a la fundació de la Superlliga fins a la signatura del conveni col·lectiu durant el curs passat. Bermúdez va debutar als 15 anys a la màxima categoria amb l’Estudiantes de Huelva en el que era, fins fa no gaire, una pràctica habitual que destacades infantils o cadets juguessin amb els primers equips. De quatre anys a Huelva, va passar al Sabadell, un projecte monstruós que va arribar a un subcampionat de lliga i de copa, però que va morir una temporada després a causa de la manca de finançament. Aleshores, Bermúdez ja començava a escriure amb lletres d’or el seu nom en la història del futbol estatal amb set temporades al Rayo on va ajudar a fer pujar al cim a l’equip del seu barri. A Vallecas, Bermúdez no només va guanyar una copa i tres Superlligues seguides si no que es va guanyar un bon contracte amb el Barça on es va convertir en la jugadora més llorejada de la història de la secció.

A Barcelona

123 gols en 141 partits disputats amb la samarreta blaugrana l’han convertit en la davantera més prolífica de la història de la secció. Amb el Barça va guanyar les lligues del 2012, el 2013, el 2014 i el 2015, refermant-se com un imant de títols. Del 2009 al 2018, Bermúdez va guanyar nou lligues de deu possibles. Fins i tot, quan el Barça va decidir no renovar-la a la recerca de més nivell internacional, Bermúdez va anar a parar a l’Atlético a qui va donar dos campionats. En els seus dos últims anys, la punta madrilenya ha jugat al Llevant i ha destacat sobretot als despatxos sent una de les jugadores més actives en la recerca d’un conveni col·lectiu que regulés la professionalització de les jugadores a la primera divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)