1a divisió

Demanen sis mesos de presó, o una multa, a Diego Costa per frau a Hisenda

1a divisió. Segons la Fiscalia, el jugador de l’Atlético hauria defraudat més d’un milió d’euros en la declaració del 2014

La Fiscalia espanyola demana, en les seves conclusions provisionals, sis mesos de presó, substituïbles per una multa, a Diego Costa per defraudar Hisenda una mica més d’un milió d’euros en l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) de 2014. L’Audiència Provincial de Madrid ha determinat que dijous que ve, 4 de juny, se celebri el judici per aquesta causa, en què, a més, el fiscal demana que Diego Costa sigui condemnat a pagar una multa de poc més de mig milió d’euros.

El fiscal recorda que el 8 d’agost de l’any passat Diego Costa va ingressar a les arques públiques 1.142.888 euros per a satisfer el deute tributari i que, en la seva declaració del 4 d’octubre següent, va reconèixer els fets. En el seu escrit d’acusació el fiscal aclareix que, juntament amb la defensa de l’acusat, interessa la substitució de la pena privativa de llibertat que li pugui ser imposada per una multa de 36.000 euros.

El Ministeri Públic sostè que Diego Costa va subscriure el 5 d’agost de 2013 contracte federatiu de treball de jugador professional amb l’Atlético de Madrid amb vigència fins al 30 de juny de 2018. Afegeix que el 13 de juny de 2014 va formalitzar amb el club un document de liquidació de saldo i quitança d’aquest contracte ja que estava a punt de ser transferit al Chelsea i, dotze dies més tard, les dues entitats van acordar el traspàs de jugador.

D’aquesta manera Diego Costa va subscriure, l’1 de juliol següent, un contracte de treball amb el Chelsea amb vigència fins al 30 de juny de 2019 i una retribució bruta de 10.021.000 euros per temporada.

El fiscal afegeix que “per tal de complir amb aquest contracte l’acusat va traslladar la seva residències al Regne Unit el 20 de juliol de 2014, tenint, per tant, la condició de resident fiscal a Espanya en aquest exercici amb les obligacions tributàries corresponents”.

Destaca que quan, el 30 de juny de 2015, Diego Costa va presentar la declaració de l’IRPF corresponent a l’exercici 2014, “mogut per un ànim d’obtenir un benefici fiscal il·lícit, va ometre en els seus rendiments de treball l’import corresponent a les retribucions satisfetes pel Chelsea, que ascendia a 5.150.622 euros, sabedor que estaven subjectes a retribució a Espanya.” Afegeix que també va ometre “1.371.098 euros corresponents a rendiments obtinguts per l’explotació dels seus drets d’imatge, directament per ell o mitjançant la societats Sertora Investments Ltd, Chaland Limited i Stylebright Limited, interposades per tal de fer opacs aquests beneficis.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)