Més futbol

El CSD decidirà com i quan s’obren els estadis al públic

Futbol. S’aprova un reial decret que dona l’última paraula al Consell Superior d’Esports quan arribi la “nova normalitat”, en comunicació amb LaLiga, els governs autonòmics i les autoritats sanitàries

La possibilitat que hi hagi públic als estadis de primera i segona divisió en el tram final de la lliga –mai abans del mes de juliol–, que començarà a disputar-se avui mateix, a Vallecas, va quedar regulada ahir pel Consell de Ministres espanyol, en un reial decret que recull les mesures que s’han de seguir fins que es posi punt final a la crisi del coronavirus. Així, el govern estatal ha decidit que sigui el Consell Superior d’Esports (CSD) qui, en comunicació amb LaLiga, les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, decideixi les mesures que s’han d’adoptar en aquest sentit quan arribi la “nova normalitat”.

L’última paraula respecte al futbol en la fase final de la lluita contra el coronavirus la tindrà, doncs, el CSD. Una decisió que convida a pensar que s’ha pres per frenar la pretensió del president de LaLiga, Javier Tebas, d’obrir els estadis en funció de la fase de desescalada en què es trobi cada territori. “Al meu parer cal garantir l’equitat en la competició. Per tant, no pot ser que en uns llocs es faci d’una forma i en altres d’una altra”, va manifestar ahir, en aquest sentit, el ministre de Sanitat, Salvador Illa. “S’ha de jugar en les mateixes condicions. El CSD decidirà respecte a aquesta qüestió, segons vagi evolucionant la pandèmia”, va dir també, sobre el cas que hi pogués haver aficionats als camps de futbol abans que s’acabi el curs 2019/20.

En la mateixa línia s’havien manifestat abans el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, i el president del govern estatal, Pedro Sánchez. De fet, la presidenta del CSD, Irene Lozano, considera que les condicions que va pactar amb LaLiga per a la represa de la competició no preveuen estadis amb públic. “M’estranya que, després de tot l’esforç per mesurar els entrenaments, ara, en els últims 100 metres, vingui algú com si la competició no la fessin tots. Si no estem tots en la mateixa fase de la desescalada, és radicalment impossible que hi hagi públic en uns estadis i en altres no”, va sentenciar, a la cadena SER, el 2 de juny. Lozano, això sí, va admetre que les coses podrien canviar quan tot el territori estatal entrés en la “nova normalitat” postpandèmia.

Fins al juliol, res

“No té sentit que un dia juguis un partit amb públic i que el següent, a casa, ho facis en un camp buit”, deia ahir Quique Setién a Catalunya Ràdio. Sigui com sigui, no hi podrà haver públic a les grades fins al mes de juliol, en la segona part d’aquesta recta final de lliga frenètica en què el Barça jugarà, a casa, contra l’Atlético de Madrid, l’Espanyol i l’Osasuna, i a fora, contra el Vila-real, el Valladolid i l’Alavés. “Seria injust que en uns estadis entrés públic i en altres no. Alguns equips jugarien amb avantatge. El govern ho ha de deixar ben clar”, demanava Javi López, un dels capitans de l’Espanyol, en una roda de premsa. Al juliol, el seu equip visitarà la Real Sociedad, el Barça i el València, i rebrà el Leganés, l’Eibar i el Celta.

SALVADOR ILLA

“Cal garantir l’equitat. No pot ser que en uns llocs sí i en altres no”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)