1a divisió

Tebas passa de plans alternatius

Futbol. El president de LaLiga només contempla acabar la lliga. “L’escenari que no es pugui acabar la competició no el volem ni ens el plantegem”

Javier Tebas ha tornat a reiterar que la lliga arribarà a la seva fi. “L’escenari que no es pugui acabar la competició no el volem ni ens el plantegem. Com diem els advocats, en l’impossible cas que això ocorregués, que no ocorrerà, prendrem les decisions en aquest moment” ha afirmat el president de LaLiga durant un acte amb l’Ajuntament de Madrid. De fet, el màxim mandatari de la patronal futbolística, a diferència del que succeeix en altres països, s’ha negat a oferir algun pla alternatiu per decidir el campió, els descendits i els classificats per a Europa. Segur de si mateix, i més ara després de tenir tot ben lligat amb els pactes del Viana amb el CSD i la Federació Espanyola tot li somriu a Tebas. Al seu judici, parlar ara d’hipòtesi seria “entrar en un debat estèril entre els clubs, que ara han de centrar-se en acabar la competició i no perdre temps” i seguia alimentant la seva decidida aposta pel retorn del futbol després de l’aturada de tres mesos pel coronavirus és “un pas, el més important”, però al futbol encara li queda “arribar a la meta, que és acabar les competicions”, tot i que ha deixat entreveure una mica de la seva humanitat. “Segueixo sense dormir fins que això s’aconsegueixi”, ha dit.

D’altra banda, Tebas ha tornat a insistir que cal estar conscienciats en complir els protocols de seguretat i ha evitat entrar en polèmiques sobre el retorn d’aficionats als estadis abans que acabi aquesta temporada i fent una desescalada heterogènia per tot el territori. Ha subratllat el fet que ara aquesta no és la seva preocupació i va recordar que el Reial decret publicat dimecres estableix que és el Consejo Superior de Deportes (CSD) l’encarregat de coordinar la prevenció i la seguretat en les competicions, amb el Ministeri de Sanitat, les comunitats autònomes i les lligues.

Per últim, Tebas ha deixat clar que el control econòmic que estableix LaLiga sobre els clubs és idèntic per als clubs que s’han acollit a un ERTO i per als altres, ja que el que es mira és la seva capacitat d’ingressos i les seves previsions de despeses. “Aquesta ha estat la nostra política, la que en aquests set anys ens ha portat a reduir a zero el deute i aportar més de 1.300 milions d’euros cada any. No hi haurà cap canvi. No tindrà a veure amb l’ERTO si pot fitxar un club o no, sinó amb les seves despeses”, ha reblat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)