1a divisió

Postconfinament agressiu

1a divisió. El 20% dels clubs de primera divisió han decidit canviar de tècnic des del retorn del futbol, amb Asier Garitano com a darrera víctima

S’intuïa el retorn del futbol com un fenomen que acceleraria processos, en què la hiperactivitat de partits amplificaria l’efecte de victòries i derrotes, en què els estats d’ànims serien fonamentals en una marató de jornades per intentar posar punt final al campionat contra rellotge. La realitat, però, potser és més ferotge que les prediccions, amb fins a quatre entrenadors de la primera divisió del futbol espanyol destituïts en un lapse de poques setmanes, des de Rubi, sense un rumb clar al Betis, fins a Asier Garitano, que diumenge va perdre la cadira en un intent desesperat de l’Alavés per revertir una tendència que l’ha acostat perillosament a la zona de descens. Pel mig, Abelardo s’ha convertit en el tercer entrenador destituït en l’agonia de l’Espanyol i Albert Celades no ha sobreviscut a una tensa situació amb el vestidor. Una voràgine de decisions que obliga els clubs a improvisar quan falten quatre partits per acabar el campionat i que sobretot posa en suspens els seus projectes de futur.

Estrena contra el Madrid

Cinc derrotes d’una tacada i només sis punts de coixí han dut l’Alavés a assumir la dràstica decisió de prescindir de Garitano a tan sols quatre jornades del final de temporada. Quatre jornades, això sí, en què el conjunt babazorro haurà d’enfrontar-se al Madrid divendres vinent a Valdebebas i al Barça a Mendizorrotza en l’última jornada. Pel mig s’enfrontarà al Getafe i al Betis en l’intent d’arribar a bon port.

“Calia recuperar la il·lusió”, va afirmar ahir el director esportiu del club basc, Sergio Fernández, en un dia “de sensacions agredolces” per haver hagut de prescindir de Garitano però esperançat que Juan Ramón Muñiz, que viurà la quarta experiència en una banqueta de primera (després del Racing, el Màlaga i el Llevant), sabrà trobar el punt a l’equip. “Nosaltres només som una part més, venim a ajudar i ho fem en un equip que ja estava ben treballat, amb una estructura defensiva i amb velocitat a l’espai. Intentarem treballar des de la tranquil·litat”, va esmentar ahir en la seva primera jornada a l’Alavés el tècnic asturià, “esperançat” que divendres contra el Madrid es veurà una bona versió dels seus.

Pellegrini en l’horitzó

En una situació similar a la de l’Espanyol, en què el responsable de l’àrea de futbol ha acabat a la banqueta (en aquest cas Alexis Trujillo), el Betis ja prepara el curs vinent i a Sevilla donen per fet que el responsable d’encapçalar-lo serà Manuel Pellegrini, sense equip des que va ser acomiadat al West Ham i amb tres experiències a la lliga: dues de molt positives a Màlaga i a Vila-real, i una de defectuosa al Real Madrid.

PRESENTAT

Vinc a ajudar i a un equip que ja té una bona base, amb una estructura defensiva i velocitat a dalt
Juan Ramón López Muñiz
ENTRENADOR DE L’ALAVÉS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)