1a divisió

Un mite sota els pals

1a divisió. Iker Casillas s’acomiada deixant petjada i sent un dels millors porters de la història

Iker Casillas (Móstoles, 1981) s’ha acomiadat del futbol. Un adeu en diferit que es va gestar l’1 de maig del 2019, quan va tenir un infart en un entrenament amb el Porto. El porter va intentar tornar a posar-se els guants, però els metges li van insistir que hi havia un risc per a la seva salut. Aquesta darrera temporada l’ha viscut des de fora del camp i ha estat un enllaç entre els jugadors, el tècnic i la directiva del Porto, el seu últim club, en què ha estat els últims cinc anys de la seva carrera. El currículum d’Iker Casillas és extens i ple d’èxits. La seva època de glòria la va viure en el Real Madrid, en què ha aixecat tres Champions i ha guanyat tots els títols possibles. Talent precoç, encara anava a l’institut, i va deixar la motxilla per debutar, amb 18 anys, a la porteria del Real Madrid. John Benjamin Toshack el va fer debutar el 12 de setembre del 1999. Arrencava la llegenda d’un dels millors porters de la història. Més enllà dels seus títols amb el Madrid, Casillas ha estat el capità de la generació daurada del futbol espanyol. Aquella que va guanyar dues eurocopes i una copa del món a Sud-àfrica. Un dels moments més memorables és aquella aturada a Roben amb el peu en la final del mundial. Decisiu amb Espanya, també ho va ser amb el Real Madrid. Casillas és un gegant del futbol, però també ho és a ulls dels seus rivals. El porter madrileny va fer de mitjancer en plena guerra entre el Barça i el Madrid durant l’era Mourinho. El portuguès, instigador de la seva decadència, mai li va perdonar la seva amistat amb Iniesta, Xavi o Puyol. De fet, el porter va reconduir les relacions entre tots dos club trucant a Xavi Hernández per restablir els ponts i crear un clima de concòrdia dins de la selecció estatal. Un moviment tàctic que va ser molt criticat per sectors del club blanc.

Aquella situació li va passar factura amb els anys. El seu club, el Madrid, i part de l’afició el van martiritzar en els seus últims anys al Bernabéu amb xiulades de desaprovació. L’11 de juliol del 2015, i en una roda de premsa solitària i sense ningú del club, posava punt final al seu periple com a merengue per fitxar pel Porto, club en què ha jugat fins ara. El mite del conjunt blanc, i segurament el millor porter de la seva història, sortia per la porta del darrere. Casillas vivia el seu dia més amarg com a professional. De fet, aquesta és una llacuna que el president del Madrid, Florentino Pérez, haurà de solucionar, i és una de les taques més grans des que porta les regnes del club. En les últimes hores ja s’ha afanyat a restablir ponts i no caure en l’equivocació i el greuge que va patir Vicente del Bosque.

En les últimes hores el món del futbol s’ha abocat a la figura de Casillas. Excompanys i rivals s’han rendit a la seva figura. Marxa el porter però s’eleva el mite. Un futbolista sensacional que durant més d’una dècada va ser un referent per les seves aturades impossibles.

LES REACCIONS

Crec que puc dir, sense dubtar, que ha estat el camí i el destí somiat. Gràcies
Iker Casillas
exporter deL porto i el r. madrid
Potser aquesta fútil cerca de la perfecció és el que ens ha convertit en el que som. Gràcies, Iker. Sense tu tot hauria tingut menys importància
Gianluigi Buffon
PORTER DEL JUVENTUS
Ets un dels grans símbols del madridisme i aquesta és i serà sempre casa teva
Florentino Pérez
PRESIDENT DEL rEAL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)