Europa League

L’Inter posa el punt final a l’aventura del Getafe

Europa League. L’equip madrileny cau víctima dels gols de Lukaku i Eriksen i de l’errada de Jorge Molina des del punt de penal. També passen Manchester United, Xakhtar i Copenhaguen

Punt final a l’aventura europea del Getafe. L’equip de Pepe Bordalás va perdre a Gelsenkirchen contra un dels favorits a guanyar l’Europa League, l’Inter de Milà, que ha caigut a la competició des de la Champions League després de ser tercer en el grup del Barça i el Borussia Dortmund. Els italians, dirigits per Antonio Conte, en van tenir prou amb un gol de Lukaku, que va superar per potència Etxeita, en la primera meitat i un altre d’Eriksen en els minuts finals per aconseguir la classificació en una eliminatòria que s’ha disputat a partit únic ja a Alemanya, seu de la fase final d’aquesta competició. El Getafe va tenir algunes oportunitats en la segona part per empatar, però Handanovic va evitar el gol després d’una rematada de cap de Jaime Mata i Jorge Molina va fallar un penal.

També es va classificar un altre dels grans favorits del torneig, el Manchester United. El club anglès ho tenia fet després d’haver golejat en el llunyà partit d’anada el LASK Linz. El tràmit de la tornada també el va guanyar. Wiesinger va avançar els visitants, Jesse Lingard va empatar i Martial va fer el segon dels anglesos.

També es van classificar ahir el Xakhtar Donetsk i el Copenhaguen. Els ucraïnesos, que havien guanyat en el partit d’anada, van golejar el Wolfsburg (3-0) en el tram final del partit, després de 89 minuts d’igualtat i amb una expulsió per banda. El local Khocholava va veure la vermella directa en el minut 68 i el visitant Brooks va haver de deixar el terreny de joc. Júnior Moraes va marcar el gol que certificava la classificació del Xakhtar en el minut 89 i ja en el temps afegit van arribar dos gols més del conjunt que entrena Luis Castro. Un de Manor Solomon i un altre de Júnior Moraes.

Pel que fa al Copenhaguen, l’equip que dirigeix Staale Solbakken va aconseguir remuntar el mínim avantatge que portava de l’anada l’Istanbul Basaksehir, flamant campió de la lliga turca per primera vegada en la seva història, gràcies a un gol molt matiner. Només s’havien jugat quatre minuts del partit i Jonas Wind ja havia igualat l’eliminatòria. El mateix Wind, de penal, va posar en avantatge els danesos al principi de la segona part, mentre que Rasmus Falk sentenciava l’eliminatòria en el minut 62.