Champions

Varane es fa l’harakiri

Champions. Dues errades del central francès acaben de sentenciar un Real Madrid inferior a un Manchester City que passa l’eliminatòria guanyant els dos partits i que s’enfrontarà amb el Lió

man. city 2 (4) R. madrid 1 (2)

MANCHESTER CITY:Éderson, Walker, Fernandinho, Laporte, João Cancelo, Rodri Hernández (Otamendi, 89’), Gündogan, De Bruyne, Sterling (David Silva, 81’), Foden (Bernardo Silva, 67’) i Gabriel Jesus.REAL MADRID:Courtois, Carvajal (Lucas Vázquez, 83)’, Varane, Éder Militão, Ferland Mendy, Casemiro, Toni Kroos, Modric (Fede Valverde, 83’), Hazard (Jovic, 83’), Rodrygo (Asensio, 61’) i Benzemá.GOLS:1-0 (9’) Sterling. 1-1 (28’) Benzema. 2-1 (68’) Gabriel Jesus.ÀRBITRE:Félix Brych (alemany). Targeta groga a Modric.

El Real Madrid no tornarà a Lisboa, allà on va conquerir La Décima. Per primera vegada des que Zinedine Zidane dirigeix l’equip, el conjunt blanc va ser eliminat en la competició continental i, en un guió que ja coneix altres episodis en la història, ho va fer a mans d’un Pep Guardiola que, aquesta vegada comandant el Manchester City, viatjarà a la capital portuguesa per intentar conquerir la seva tercera Champions. Aquesta vegada afavorit per dues errades flagrants de Raphäel Varane, el City també va guanyar el segon partit de l’eliminatòria i, després d’una nit memorable a l’Etihad, veu ja en l’horitzó l’Olympique de Lió per intentar fer història a Europa.

Obligat per la necessitat, lluny de buscar un onze marcat pel múscul que li podia oferir Fede Valverde, Zidane va optar pel desequilibri, el d’un Rodrygo instal·lat a la dreta per intentar fer mal a Cancelo, jugant a cama canviada, i el d’un Eden Hazard convalescent però amb un currículum incontestable.

Sempre predisposat a aportar matisos diferents, Guardiola va optar per no arriscar un central incipient com Eric García, donant entrada a un jugador de més quilometratge com Fernandinho i sobretot escenificant el relleu generacional d’un David Silva que va encetar el partit a la banqueta per donar l’alternativa al fill pròdig, a Phil Foden.

Amb el jove atacant de Manchester actuant de fals 9 i amb Gabriel Jesus i Sterling escortant-lo a les bandes, el City va dissenyar un partit pragmàtic, sense arriscar més del compte en sortida de pilota, ajuntant-se bé quan el Madrid estava en disposició de la pilota i pressionant en bloc quan el partit li ho reclamava, un eina que li va permetre posar en dificultats un Madrid que, en ple procés d’intentar sortir jugant, es va disparar un tret al peu personificat en Varane, que, increpat per Gabriel Jesus, va entregar la pilota al brasiler que tot seguit la va servir en safata a Sterling per posar-li encara més complicada l’eliminatòria al conjunt blanc, ahir engalanat de rosa.

Incisius en la pressió, però, als anglesos els va faltar solidesa a prop d’Éderson, massa contemplatius en més d’una acció i el Madrid, que ja havia avisat amb dos xuts de Benzema i Hazard que va interceptar el porter brasiler, ho va aprofitar en una internada de Rodrygo que Benzema va rematar de cap a la xarxa per enviar el partit al descans amb l’equip de Zidane a un gol de forçar la pròrroga.

Força erràtic en els metres finals, el City va tenir la rèplica només de reprendre’s el joc amb una bona posada en escena, però Raheem Sterling, sempre impredictible en la rematada final, va topar dues vegades amb un Thibaut Courtois que va fer-se gran.

D’una banda a l’altra, amb alguna oportunitat també clara per a Benzema, l’eliminatòria va anar ballant al caire del precipici durant una bona estona, fins que novament Varane, en una versió impròpia del seu currículum, va tornar a irrompre en el partit per fer descarrilar definitivament el seu equip amb una errada flagrant, incapaç de domesticar una pilota ploguda i fent una cessió defectuosa a Courtois que Gabriel Jesus va intuir i va acabar superant la sortida del porter belga i hipotecant definitivament les aspiracions d’un Madrid que va intentar una darrera cornada fent un triple canvi, fent entrar Luca Jovic com a acompanyant de Benzema, però sense Sergio Ramos no va haver-hi èpica possible per a un Real Madrid que va tornar a caure als peus de Pep Guardiola.

RAPHÃEL VARANE

“No tinc explicació per a les meves errades, només em queda assumir-les i demanar perdó”

FRASES

Ho hem intentat però no hem pogut, no podem posar excuses, hem perdut els dos partits
Zinedine Zidane
Entrenador del real madrid
Hem creat moltes ocasions i hem fet dos gols, però només és un pas. Hem d’estar alerta amb el Lió
Pep Guardiola
ENTRENADOR DEL MAN. CITY
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)