Champions

Olmo, de desitjat a rival

Champions. El davanter català serà una de les amenaces de l’Atlético de Madrid en el segon dels quarts de final de la final a vuit de Lisboa, que es juga a l’estadi José Alvalade (21 h)

El català Dani Olmo (Terrassa, 7 de maig de 1998) va estar molt a prop de l’Atlético de Madrid l’estiu passat després d’haver destacat i guanyat el campionat d’Europa sub-21 amb la selecció espanyola, campionat del qual va ser escollit millor jugador. Les altes pretensions del seu club, el Dinamo de Zagreb, i que els madrilenys no poguessin traspassar Lemar o Vitolo, ho van impedir. Avui serà una de les amenaces del Leipzig contra els de Simeone en el segon dels quarts de final de la Champions de Lisboa.

El català, que va deixar el planter del Barça l’any 2014 després de set temporades per buscar un millor futur futbolístic a Croàcia, va arribar al Leipzig en el mercat d’hivern amb el pagament previ de 19 milions d’euros. Ho va fer després d’haver triomfat en el Dinamo de Zagreb, després d’haver debutat en el primer equip amb setze anys i cinc temporades d’èxit que el van portar a debutar també amb la selecció espanyola absoluta i ser escollit jugador de l’any a Croàcia el 2018 i millor jugador de la lliga croata el 2019.

En el seu primer mig any a la Bundesliga ha anat de menys a més després de tenir un procés lògic d’adaptació al futbol alemany i a les exigències de Julian Nagelsmann, tècnic del Leipzig, i ha acabat el campionat amb tres gols marcats en dotze partits. “Té una calma extrema amb la pilota en les zones calentes. Ens va molt bé en zones de pressió”, ha dit Nagelsmann del seu jugador, de qui també ha destacat la seva personalitat després de justificar les seves suplències en els partits previs a l’aturada per la pandèmia del coronavirus perquè al català li costava defensar. “Va venir a buscar-me i em va dir que no estava content dels pocs minuts que estava tenint. Em va agradar la seva actitud. Li vaig donar l’oportunitat i ho va fer molt bé. És la reacció que espero quan passen aquestes coses. Perquè quan un jugador es queixa, després està obligat a fer-ho bé quan té una oportunitat”, va explicar Nagelsmann després que Dani Olmo aconseguís la titularitat en els partits post-confinament.

“Estàvem segurs que aniria a més. Es va trobar alguns problemes al principi: un nou idioma, els molts automatismes que té en atac i en defensa el Leipzig, però ens és molt vàlid perquè s’adapta a diverses posicions. Fa servir les dues cames i els dos perfils. En atac estàtic, combina bé, és hàbil i té regat”, explica a aquest diari Rafa González, responsable de scouting del Leipzig a Espanya. Avui tindrà l’oportunitat de demostra-ho en un gran partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)