Champions

Un portuguès contra Pep

Champions. El polèmic porter Anthony Lopes, després de frustrar les esperances de títol de Cristiano Ronaldo, vol avui posar fi a l’ambició del Manchester City, un dels favorits a Lisboa

El Manchester City de Guardiola i el sorprenent Lió, botxí del Juventus, s’enfronten aquesta nit al José Alvalade en l’últim dels quarts de final de la lliga de campions. El porter portuguès Anthony Lopes, heroi en els quarts de final contra els italians, serà l’encarregat de mirar de continuar alimentant el somni dels francesos i tancar la portar als anglesos cap al seu desig de conquerir la seva primera Champions. Anthony Lopes, internacional portuguès, nascut a Givors (França) l’1 d’octubre de 1990, és un fill d’immigrants portuguesos seguidors del Porto que van arribar a territori francès des de Miranda do Douro i que és porter professional gràcies al seu pare. Va ser ell qui el va portar a provar al Lió. Li van veure tantes qualitats que s’hi va quedar, i des d’aquell dia ha fet tota la seva carrera en el club francès. Arribat a la primera plantilla del Lió l’any 2011 com a suplent d’Hugo Lloris, va debutar el 31 d’octubre del 2012 contra el Niça en l’inici d’una carrera brillant i a la vegada plena de polèmiques, fins al punt de ser considerat un dels esportistes de França més odiats, pel seu caràcter agressiu i provocador.

L’any 2017, abans d’un partit contra el Bastia, ell i el porter suplent del Lió van ser agredits pels aficionats radicals del conjunt local. Al descans, Lopes va començar una baralla amb la seguretat de l’estadi que va provocar una gran baralla, la suspensió de l’estadi i una sanció per al Bastia. El cas més espectacular va passar el mes de març del 2018, quan després d’una victòria del Lió a Marsella, els jugadors i els membres del cos tècnic dels dos equips van protagonitzar una batalla campal. Les imatges van captar una agressió de Lopes a un membre del cos tècnic de l’Olympique de Marsella. Va rebre una sanció de tres partits de suspensió, però des del Marsella demanaven una suspensió d’entre sis mesos i set anys. Van acabar aconseguint una suspensió de cinc partits. Dos anys abans, en un partit a Metz, els aficionats locals li van llançar un petard. Va estar tres dies ingressats en un hospital i els aficionats van arribar a entrar a la presó. Aquell episodi el va calmar. Va treballar el seu caràcter amb el suport de psicòlegs i ja no ha protagonitzat cap altra baralla. “He col·locat el club i la meva família en perill, he de canviar”, va dir Anthony Lopes, que quan va ser convocat per primera vegada amb la selecció portuguesa després de la insistència del seu pare, va demanar no sortir en roda de premsa perquè no sabia parlar bé portuguès.

Avui, a Lisboa, estan pendents del duel que mantindrà amb Bernardo Silva i Cancelo, tres dels cinc portuguesos que han disputat aquesta final a vuit de la Champions. Els altres dos són Semedo i João Félix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)