Internacional

La llei de Jamie Vardy

Premier League. Amb el ‘hat-trick’ contra el Manchester City, el punta del Leicester confirma que és infal·lible contra els grans, amb un balanç de 42 gols en 76 partits contra els ‘big six’

Ja fa temps que la història de Jamie Vardy, com la del Leicester, ha deixat de ser la de David contra Goliat. Junts, club i davanter, han crescut des d’aquella primera croada en solitari contra tot, amb Claudio Ranieri a la banqueta, i el projecte s’ha convertit en un dels més estimulants de la Premier League. Un equip ric en registres i capaç de donar continuïtat a tot allò que construeix. La silueta de Vardy, però, conservarà per sempre l’aura d’aquell atacant que va emergir des del fang, des de les categories més humils del futbol anglès, i que va haver de superar una joventut farcida d’inclemències, amb la fama de bad boy ben guanyada. I amb la seva voluntat irrevocable de mantenir-se fidel al Leicester –“és el club que m’ho ha donat tot”–, els enfrontaments entre Vardy i els grans del futbol anglès continuen desprenent una aroma de rebel·lia evident: el davanter del poble contra el poder establert, contra el glamur de la Premier League. I el cas és que al punta de Sheffield li encanta desenvolupar-se en aquest context.

Diumenge, en un partit en què per moments el Leicester va rememorar dies amb Ranieri a la banqueta, defensant en bloc baix i penalitzant al contraatac, Vardy va tornar a ser un malson, molt despert dins l’àrea. Va forçar dos penals, a Eric García i a Kyle Walker, i va regalar un dels gols de la temporada, amb un toc d’esperó als nassos d’Ederson. Un hat-trick en total que el confirma com una de les grans pedres a la sabata de Pep Guardiola, a qui ningú més que l’ariet del Leicester ha estat capaç de marcar tres gols en un partit. Però és que a sobre ho ha fet en dos partits. I si s’amplia el focus, el seu impacte contra els grans és encara més sòlid. Contra el bloc conegut com els big six (Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Chelsea i Arsenal), Vardy ja acumula 42 gols i deu assistències en 76 partits. Contra el Liverpool, per exemple, l’internacional anglès acumula set gols en onze duels.

Un estudi publicat ahir en el portal web de Sky Sports, a més, aportava que cada temporada que passa Vardy toca menys pilotes per partit. La seva influència, en canvi, es manté intacta. Segons el mitjà britànic, el punta ha passat de tocar la pilota 31 vegades per partit en la temporada 2015/16 a fer-ho en tan sols 19 ocasions aquest curs. “Abans feia potser 100 desmarcades per rebre dues pilotes; ara en fa deu i potser en rep més. És molt més eficient, sap el que necessita la jugada”, analitza l’exfutbolista Gary Neville, i corrobora, així, l’evolució d’un davanter gairebé infal·lible per castigar l’esquena dels equips grans. “El meu objectiu només és millorar, i per fer-ho no hi ha edat”, va exclamar un Vardy que, amb 33 anys, sembla més jove que mai.

LA XIFRA

20 equips
amb propera
Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
9
gols
en 10 partits ha fet Vardy al Manchester City de Pep Guardiola. El punta que més li n’ha fet.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)