Champions

Desconcert blanc contra el Xakhtar (2-3)

El Real Madrid cau en l’estrena europea víctima d’una primera part desastrosa (0-3)

El Real Madrid comença amb el peu esquerre el seu camí a Europa. A les portes del clàssic i venint de la derrota contra el Cadis, el conjunt blanc no ha aconseguit puntuar contra un Xakhtar Donetsk que ha cimentat la seva victòria en una primera part de ple desconcert en l’equip de Zidane.

Mirant de reüll al clàssic, amb Sergio Ramos de baixa i Benzemá d’entrada a la banqueta, el conjunt blanc ha fet aigües contra un Xakhtar Donetsk molt penalitzat pel coronavirus, que s’ha presentat a Valdebebas amb tan sols 4 dels seus titulars habituals. Però tot i això, els ucraïnesos han exhibit ordre i criteri davant un Madrid espès en la circulació de la pilota i sense ullal per pressionar, i que a sobre ha vist com el Xakhtar el castigava amb contundència cada vegada que trepitjava l’àrea de Courtois en la primera part. Primer amb una rematada ben angulada, Tete ha aconseguit obrir el marcador i tot seguit, en un rebuig del propi porter, Varane ha sumat el segon en la seva pròpia porteria. Solomon, després d’una gran convinació amb Tete, ha acabat de cuinar un escenari dramàtic per al Madrid, que al descans ha fet entrar Karim Benzemá per intentar esmenar la tarda.

Incentivat també per un Xakhtar que ha decidit replegar-se una mica més, el Real Madrid ha guanyat en presència a camp contrari i Luca Modric ha inaugurat les esperances de remuntada amb un xut des de la frontal directe a l’escaire.

Tot i el canvi de dinàmica, però, els ucraïnesos sempre han mantingut les opcions de seguir sumant gols a la contra. En el segon acte, però, l’equip de Luis Castro no ha pogut concretar arribades i ha hagut de remar fins al final, sobretot després que Vinicius, només entrar al terreny de joc, aprofités una pèrdua de Marlos per deixar el Madrid a només un gol de l’empat. Una diana, que Valverde ha aconseguit en l’últim sospir, però que el col·legiat, amb encert, ha decidit invalidar per fora de joc posicional de Vinicius i que manté el conjunt de Chamartín a zero després del primer partit.