Espanyol

El camí de l’excel·lència

Espanyol. Els blanc-i-blaus no fallen contra el Logroñés i signen el quart triomf consecutiu, un resultat que els manté a dos punts del Mallorca

Logroñés 0 Espanyol 3

LOGROÑÉS:Dani Giménez; Iago López (Zelu, 57’), Gorka, Clemente, Andoni López; Rubén Martínez, Errasti, Andy (Bogusz, 57’), Iñaki (Álex Pérez, 57’); Olaetxea (Sierra, 74’), Leo Ruiz (Van la Parra, 62’).ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, David López (Calero, 71’), Lluís López, Pedrosa (Dídac, 46’); Keidi Bare, Darder (Pol Lozano, 55’); Puado, Melendo (Wu Lei, 46’), Melamed (Matías Vargas, 82’); Raúl de Tomás.GOLS:0-1 (17’) RDT de falta directa; 0-2 (42’) Sergi Darder; 0-3 (50’) Puado.ÀRBITRE:Ander Esteban (basc) T.G.: Iago (9’); Wu Lei (67’); Clemente (73’).

L’ascens directe es vendrà molt car. Aquest curs no té res a veure amb els anteriors. El mateix Vicente Moreno n’avisava fa uns dies. L’objectiu de retornar a primera els obligarà a fer una temporada de rècord. Només cal veure com els 39 punts dels blanc-i-blaus en divuit partits –quan en falten tres per acabar la primera volta– els situarien com a destacats en el lideratge en qualsevol dels cursos anteriors. Aquest any, per contra, només els serveixen per ser segons, a dos punts del Mallorca i amb l’alè al clatell de l’Almeria, a un punt i proper rival, i que ahir, tot i patir, no va fallar contra el Màlaga. Ara mateix, el Mallorca, l’Espanyol i l’Almeria han signat un gran inici de lliga. Excel·lent en tots els sentits, per punts i per resultats. Però el marge entre tots tres és molt estret, i això fa que un empat sigui una relliscada grossa. De fet, l’Espanyol està pagant aquella petita crisi de resultats en què va obtenir un punt en tres jornades. Una frenada que l’ha privat del lideratge. Arribats a aquest punt, ara mateix l’ascens directe sembla cosa de tres, amb un Leganés vigilant en quarta posició.

Aquesta sensació de cursa cos a cos ja està instaurada entre els futbolistes blanc-i-blaus. El triomf del Mallorca obligava a no fallar a Las Gaunas i l’Espanyol no ho va fer. Triomf solvent i categòric, amb la disciplina i l’efervescència d’un equip que sap com i quan el vol. RDT va obrir foc amb un golàs de falta que es va colar per l’escaire. El pitxitxi de la lliga, amb deu gols, marca la diferència i se sent líder. El segon gol va arribar després d’un contraatac mortal ple de joc d’artifici que va culminar Darder, de cap, després d’una deliciosa assistència d’Óscar Gil. El tercer gol del d’Artà, en quatre partits, posava fi al conat de remuntada local. Puado, després de la represa, va liquidar el matx amb una bonica acció personal. Faltaven 40 minuts per al xiulet final. Temps per moure la banqueta pensant en el partit de copa a Llagostera i en el duel directe contra l’Almeria. Una cita clau per marxar tranquils de vacances de Nadal i refermar el camí d’excel·lència que l’ascens obligarà a traçar.

ELS VESTIDORS

Estem molt contents. Ens hem adaptat i hem comandat el duel amb el joc i el resultat
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
Teníem ganes d’aconseguir quatre victòries consecutives perquè no ho havíem fet mai
Raúl de Tomás
davanter de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)